Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van zoekmachine optimalisatie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, vaak bekend onder de afkorting SEO, wat staat voor Search Engine Optimization, is een vakgebied die zich richt op het goed vindbaar maken van websites in zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie beslaat werkzaamheden die webpagina’s relevanter maken voor een bepaalde zoekopdracht in Google en andere zoekmachines. Daarnaast richten SEO professionals zich op de technische werking van website, en kijken ze daar specifiek naar factoren die de gebruikerservaring en de indexeerbaarheid van pagina’s beïnvloeden. De gebruikerservaring, of user experience (UX) wordt bevorderd als een pagina snel kan laden, op elke browser goed weergegeven wordt en geen onnodige beperkingen oplevert, zoals redirects of vervelende pop-ups. De indexeerbaarheid van een pagina heeft betrekking op de factoren die het wel dan niet mogelijk maken voor zoekmachine bots om de pagina te lezen (crawlen) en indexeren in de zoekresultaten.

Drie focusgebieden binnen zoekmachine optimalisatie

We hebben nu twee belangrijke focusgebieden binnen zoekmachine optimalisatie benoemt, namelijk de content relevantie en techniek van een website. Zonder relevante tekst en een goede techniek kan je niet gevonden worden op belangrijke zoektermen. Echter zal je niet goed gevonden gepositioneerd worden in de zoekresultaten als er veel relevante websites bestaan. De partijen met de sterkste autoriteit zullen dan de topposities in de zoekresultaten weten te bemachtigen. Bij hoog beconcurreerde zoekopdrachten moet je webpagina ook voldoende autoriteit ontvangen. Door sterke en relevante links te ontvangen van andere websites naar jouw website versterk je de autoriteit.

Zoekmachine optimalisatie is een vakgebied die constant in verandering is. Zeker de zoekalgoritme updates van Google zijn belangrijk om in de gaten te houden. In totaal zijn er 200 factoren waar je als SEO specialist op moet letten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: