Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van XD

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat betekent de afkorting XD?

XD is een afkorting die staat voor ‘Extremely Delighted’ of ‘Extra Dimensional’. Het is een emoticon of een emoji die gebruikt wordt om te laten zien dat iemand erg blij of vrolijk is. Het is een afbeelding die vaak gebruikt wordt om hilariteit of een grap uit te drukken. XD wordt ook gebruikt als reactie op iets grappigs, omdat het een duidelijke manier is om je lol te laten zien.

De afkorting is ook een populaire manier om je emoties uit te drukken op sociale media zoals Twitter, Instagram, Facebook en andere online forums. De afkorting wordt vaak gebruikt als reactie op een grappige foto, video of bericht.

XD als ex-dividend

XD is ook een afkorting die gebruikt wordt in beleggingen. Het staat voor ‘ex-dividend’. Ex-dividend betekent dat een aandeel niet meer in aanmerking komt voor het dividend dat door het bedrijf uitgekeerd wordt. Dit betekent dat als iemand een aandeel koopt op of na de ex-dividend datum, hij of zij geen recht heeft op het dividend.

XD als Disney XD

XD is ook een afkorting voor Disney XD, een Amerikaanse televisiezender die eigendom is van The Walt Disney Company. De zender richt zich op kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud en biedt een gevarieerd aanbod aan programma’s, zoals cartoons, films, sportprogramma’s en spelprogramma’s.

XD-geheugenkaart

XD is ook een afkorting voor een XD-geheugenkaart. Een XD-geheugenkaart is een klein, draagbaar geheugenapparaat dat gebruikt wordt in digitale camera’s om foto’s en video’s op te slaan. Het is een klein kaartje dat in een slot geplaatst kan worden in de camera.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: