Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van NVM

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

NVM wordt tegenwoordig met name gebruikt als een afkorting in digitale tekstberichten. Het gaat hier dan om de uitdrukking “never mind’’, oftewel “laat maar zitten”. Echter heeft de afkorting binnen de Nederlandse taal nog een hele andere betekenis. Het staat hier namelijk ook voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (en Taxateurs in onroerende goederen). Dit is een vereniging waarbij Makelaars zich kunnen aansluiten. De NVM staat garant voor een bepaalde kwaliteit omdat het keurmerk moet worden verdiend en aangekocht door de aangesloten makelaars.

Eén van de grootste voordelen voor de makelaars van het lid zijn van de NVM is een gedeelde database. Dit wil zeggen dat makelaars via de NVM informatie delen over verkoopprijzen en trends in de huidige huizenmarkt. Zo kan een makelaar van de NVM met meer overzicht en een beter begrip van de markt reageren op een woning. Een voorbeeld van zo’n makelaar is deze makelaardij in Maastricht. Men zoekt dan bijvoorbeeld specifiek op “NVM makelaar Maastricht” en voelt zich dankzij het keurmerk een stuk veiliger en vertrouwder bij een dergelijke makelaar.

In totaal heeft de NVM een Nederlands netwerk van zo’n vierduizend makelaars onder haar hoede, en is ze de beheerder en initiatiefnemer van Funda.nl, één van de grootste huizenmarkt pagina’s van Nederland.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: