Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van WordPress Themes

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Ben je van plan om een website te maken met WordPress, maar weet je nog niet wat een theme is? Een WordPress Theme is in feite een kant-en-klaar sjabloon wat je eenvoudig kunt importeren in de WordPress beheeromgeving zodat je het meteen kunt gebruiken.

Wanneer je WordPress installeert, dan ziet de website er vrij eenvoudig uit en mist het de functies en mogelijkheden die je mogelijk nodig bent. Dit is precies waar een thema kan helpen. Door een premium WordPress Theme te gebruiken vermijd je een potentieel duur en langdurig ontwerpproces en kun je direct van start gaan met een fantastisch uitziende website.

Een WordPress Thema is een verzameling van verschillende mappen en bestanden die samenwerken om de website een goede basis te geven. Het gaat hierbij niet alleen om de layout van de website, want premium WordPress themes worden geleverd met extra functies en functionaliteiten om de website te verbeteren. Wanneer je een premium theme installeert en activeert zal dit direct iets veranderen aan de basis functionaliteit van de website.

Er zijn zowel gratis als premium WordPress Themes beschikbaar. Als je geen budget hebt om een thema te kopen, dan kun je ervoor kiezen om een van de duizenden gratis thema’s te gebruiken. Je zult begrijpen dat deze thema’s erg geliefd zijn en dat je daardoor geen unieke website zult krijgen. Beter is het om gebruik te maken van een premium WordPress thema, die bovendien het voordeel hebben dat ze veiliger zijn en dat je verzekerd bent van goede ondersteuning bij vragen of problemen in het geval er iets misgaat. Er zijn verschillende theme aanbieders met een groot aanbod aan thema’s, voor alle branches en in alle soorten en maten. De meeste premium WordPress themes zijn beschikbaar tegen een eenmalige vergoeding.

Moet je kunnen programmeren om WordPress te kunnen gebruiken?

Nee. Als je een goed WordPress thema gebruikt, dan hoef je niet te prutsen met de code van de website (denk aan css, html of php). Met slechts een paar klikken kun je het uiterlijk van de website anpassen en nieuwe functies aan de website toevoegen.

Welk WordPress thema zou ik moeten kiezen?

Nu je weet wat de betekenis is van WordPress themes en wat je ermee kunt, zijn er nog een paar laatste dingen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt of download. Omdat er duizenden verschillende WordPress Themes beschikbaar zijn is het maken van de juiste keuze niet altijd eenvoudig. Maar als je weet wat je wilt, en weet welke functies je nodig zult zijn op je website, dan ben je in de juiste positie om een goede keuze te maken.

Let bij het kiezen van een thema op het volgende:

  • Gebruiksvriendelijkheid (hoe eenvoudig kun je het thema aanpassen)
  • Responsive design (is het thema ook geschikt voor mobiel)
  • SEO vriendelijkheid (je wilt immers goed gevonden kunnen worden)
  • Eenvoudig de layout aanpassen (kun je de Customizer gebruiken in WordPress)
  • Veiligheid (een premium thema is vrij van kwaadaardige code)
  • Technische ondersteuning (wie helpt je bij vragen of problemen)
  • Servicevoorwaarden (krijg je regelmatig updates voor het thema)

Op basis van deze criteria kun je een goede beslissing nemen en een WordPress thema kiezen wat het beste aansluit bij de wensen en eisen voor je website. Vanzelfsprekend zul je er ook rekening mee moeten houden dat het gekozen thema past bij de branche of niche waarin je actief bent.

Op basis van al deze criteria kunt u altijd een goede beslissing nemen en een WordPress thema kiezen dat het beste aansluit op de vereisten van uw site. In ieder geval moet u er altijd rekening mee houden dat uw geselecteerde thema ook betrekking heeft op de branche of niche waarin u actief bent.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: