Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van vrijwaringsbewijs

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een vrijwaringsbewijs is een officieel document dat bewijst dat je niet langer de eigenaar van het voertuig bent. Hiermee kun je onder verplichtingen uit, zoals de verplichting tot een APK keuring of het betalen van boetes, bijvoorbeeld. Bewaar dit stuk papier goed.

Waar is het vrijwaringsbewijs voor?

Als je je auto verkocht hebt, moet je (een kopie van) het vrijgavebewijs krijgen om je autoverzekering op te zeggen. Je toont aan dat je niet langer de eigenaar van het kenteken bent en dus niet meer verantwoordelijk bent voor het betalen van motorrijtuigenbelasting, verzekering of APK na het verkrijgen van een vrijgavebewijs.

Hoe kom ik aan een vrijwaringsbewijs?

Op het moment dat je de auto aan een erkende handelaar, bijv. een auto inkoper in Breda of een sloperij in Rotterdam verkoopt, krijg je meteen het vrijgavebewijs voor gratis uitreiking. Je moet dan de complete registratiekaart en een legitimatiebewijs laten zien. De koper van een particuliere verkoop via bijvoorbeeld een marktplaats moet naar het postkantoor gaan. De koper kan de auto op dit punt registreren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: