Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Senseo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een Senseo is een koffiezetapparaat van Nederlandse bodem. Het werd op de markt gebracht door Douwe Egberts en Philips. In eerste instantie werd het op de markt gebracht onder de naam Senseo Crema, maar dat werd al snel vervangen door het meer algemenere Senseo. Inmiddels zijn dit soort apparaten bekend onder de naam Senseo en zijn er veel verschillende modellen op de markt. Het beste Senseo apparaat vind je vandaag de dag eenvoudig online.

Hoe ziet een Senseo eruit?

Hoe ziet een Senseo koffiemachine er dan precies uit? Onderaan zit de lekbak, daar komt de koffie in als de machine nog nadrupt of als je mok overloopt. Deze kun je eenvoudig uitnemen om schoon te maken. Aan de achterkant van de koffiemachine zit het waterreservoir, waar je het water in doet voor je de machine door laat lopen. Aan de bovenkant is de ruimte voor het padje, je kunt het deksel vaak eenvoudig omhoog klappen en zo het padje op de juiste plaats leggen. Daaronder zit dan de tuit waar uiteindelijk de koffie uit komt. Op Zelfkoffiezetten.nl kun je meer lezen over koffie zetten en alles wat daarbij hoort.

Wat kun je met een Senseo?

Zelf koffie zetten wordt met een Senseo echt heel gemakkelijk. Bij een Senseo zit de koffie al in een soort eigen filter, dat wordt een pad genoemd. Het idee doet wat denken aan een theezakje, het is meteen gebruiksklaar. De pad leg je in het Senseo-apparaat in de daarvoor bedoelde houder, je laat het water doorlopen en je koffie is klaar. Het padje kun je vervolgens eenvoudig verwijderen en het apparaat vergt daardoor nauwelijks onderhoud. Schoonmaken is er maar af en toe bij. Je kunt een of twee kopjes koffie tegelijk zetten.

Welke modellen zijn er van Senseo?

Inmiddels zijn er veel verschillende modellen van Senseo op de markt. Dit koffieapparaat is in allerlei kleuren verkrijgbaar en voor elke keuken is er dan ook wel een Senseo te vinden. Bij de modellen kun je denken aan de volgende soorten Senseo apparaten:

  • Senseo Original
  • Senseo Quadrante
  • Senseo Viva Café
  • Senseo Latte Duo
  • Senseo Switch

Natuurlijk zijn er nog meer soorten Senseomachines. Doorgaans maak je de keuze voor een bepaald apparaat aan de hand van de inhoud, de kostprijs en de keuzemogelijkheden. De Senseo pads zijn universeel en kunnen eigenlijk bij alle Senseo apparaten gebruikt worden. Je kunt dus elke smaak koffie zetten met je Senseo apparaat.

Hoe duurzaam is een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat wordt geroemd om zijn duurzaamheid ten opzichte van andere koffiemachines. De Senseo-pads zijn namelijk veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld Nespresso cups. De pads zijn composteerbaar en gemaakt van plantaardig materiaal. Daardoor kunnen ze vrijwel geheel gerecycled worden zonder dat er vervelende afvalstoffen overblijven. Bovendien streeft Douwe Egberts ook naar duurzaam geteelde koffie en wordt erop gelet dat de boeren een eerlijk aandeel krijgen. De boerderijen waar Douwe Egberts mee werkt zijn aangesloten bij Rainforest Alliance.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: