Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een volautomatische koffiemachine

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van volautomatische koffiemachine?
Een volautomatische koffiemachine is een koffieapparaat, dat het hele bereidingsproces van het maken van een kopje koffie doorloopt. Je moet dan denken aan het malen van de bonen, het verhitten van het water, het uitgeven van de koffie en het afvoeren van het koffieresidu in de afvallade.

Met een volautomatische koffiezetapparaat word je bijna al het werk uit handen genomen. Je hoeft enkel er voor te zorgen dat er voldoende bonen in het apparaat zitten, deze voorzien is van water en dat de residulade tijdig wordt leeggehaald. Daarnaast dien je op gezette tijden een reinigingscyclus te doorlopen. De meest geavanceerde koffiezetapparaten vergemakkelijken dit proces ook voor je.

Zet alle soorten koffie

Of je nou houd van espresso of een latte macchiato een volautomaat kan het allemaal voor je maken. Daarnaast kan je zelf kiezen welke bonen je het lekkerste vind en die in je apparaat doen, instellen hoe fijn en veel koffiebonen er gemalen worden en gebruik maken van een melk- en wateropstomer.

Wat zijn de verschillen tussen koffie?

Bij een espresso worden er evenveel bonen gemalen als voor een normaal kopje koffie, er wordt echter minder water gebruikt bij de bereiding. Daardoor is dit kleine bakje koffie een stuk sterker.

Een gewone kop koffie kennen we natuurlijk wel. Dit is zwarte koffie in een gewone mok. Wij Nederlanders drinken er zo een paar per dag op. Soms voegen we er wat melk of suiker aan toe, naar wens.

Cappuccino is een Italiaanse koffiebereiding, oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. De koffie bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso. Soms wordt er ook cacaopoeder of kaneel over gestrooid, hoewel dit in professionele kringen echt een faux pas is. Alhoewel de cappuccino wellicht haar oorsprong kent uit Oostenrijk, wordt het juist in Oostenrijk en andere Duitstalige landen vaak verkeerd bereid. Ze presenteren dan een kop koffie met slagroom (suikerrijke slagroom) aan de gast. Barristas – expert koffiemakers – noemen deze bereiding een panna montata, ofwel een koffie met slagroom.

Een latte macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Wat er ontstaat als er op de juiste wijze espresso aan de latte wordt toegevoegd is een vlek in de melk. Op het einde wordt er karamel toegevoegd.

Wil je nog veel meer te weten komen? Lees dan verder op Vivakoffie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: