Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van resultatenrekening

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een resultatenrekening wordt ook wel een winst- en verliesrekening genoemd. In een resultatenrekening wordt een overzicht van de omzet gegeven, waar alle kosten vervolgens van af getrokken worden. Het is een periodiek overzicht van een bedrijf. Met een resultatenrekening wordt de financiële situatie van een bedrijf in kaart gebracht en kan er op basis van de resultaten sturing worden gegeven.

Naar aanleiding van de resultatenrekening wordt er bepaald of er winst of verlies is behaald. Dit is zinvol voor een bedrijf, omdat er dan gekeken kan worden hoe de eventuele winst geoptimaliseerd is.

Accountant Sittard

Een accountant maakt jaarrekeningen op en voert financiële administraties uit. Daarnaast worden de jaarrekeningen ook gecontroleerd door een account. De hoofdwerkzaamheden van een accountant zijn controleren, samenwerken, samenstellen en adviseren. Nadat de hoofdwerkzaamheden zijn uitgevoerd volgt er een samenstellingsverklaring, controleverklaring of beoordelingsverklaring.

Een accountant in Sittard kan dus een resultatenrekening voor jouw bedrijf controleren. Een accountant in Sittard, maar ook op andere plaatsen in Nederland controleert de boekhouding en financiële administratie van een bedrijf.

Soorten accountants

In Nederland is er sprake van twee hoofdsoorten accountants. Zo is er de AA (Accountant Administratieconsulent) en RA (Register Accountant). Deze twee soorten accountants zijn onder te verdelen in weer een ander soort accountant. Hier zijn er vier soorten accountants te onderscheiden.

  • Interne accountant

Dit is een accountant die werkzaam is op de accountantsafdeling van een grote organisatie.

  • Openbaar accountant

Dit soort accountant is werkzaam bij een accountantskantoor of werkt als zelfstandige. Hier is de mogelijkheid om als freelancer aan de slag te gaan.

  • Accountant in business

Dit soort accountants zijn een soort administrateur of controller. Zij hebben een andere functie binnen een organisatie. Deze accountant is werkzaam als CFO of financieel directeur van een groot bedrijf.

  • Overheidsaccount

Het woord zegt het eigenlijk al, dit soort accountant werkt voor de belastingdienst of voor de overheid. De taken van een overheidsaccountant zijn hetzelfde als de taken van een interne accountant.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: