Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van online drukwerk

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is online drukwerk en waar verschilt het in met traditioneel drukwerk? Dat lees je hier.

Online drukwerk bestellen is dat wel zo een goed plan? We zijn het met zijn alle de laatste jaren steeds meer gaan doen “online bestellen”. Onze drang naar online orders en het ontvangen van het volgende pakketje aan huis of bedrijf is alleen maar groter geworden. Dit blijkt heel duidelijk uit de cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB) over de afgelopen jaren, waar de toenamen van online omzet toeneemt, en het aantal webwinkels in Nederland de pan uit groeit. We zien bij drukwerk dezelfde trends ontstaan door de opkomst van grote online drukkers als drukzo.nl bijvoorbeeld.

Drukwerk bestellen

Elk dorp in het land had wel een lokale drukker, waar bij binnenkomst de zoete geur van inkt je tegemoet kwam, en de vriendelijke drukker met argusogen naar je krabbeltje keek. Een kattebelletje dat hij moest omzetten naar een glimmende flyer, folder of visitekaartjes. Breedlachend nam hij dan plaats achter zijn Apple computers om het ontwerp samen te stellen, om je dan na een aantal dagen van een voorbeeld te kunnen voorzien. Dit voorbeeld kon dan na goedkeuring van de persen af rollen. Offset drukken was een vak, en digitale print bestond nog niet of nauwelijks.

Online drukwerk bestellen

Het internet heeft een zo grote vlucht genomen, die hadden we waarschijnlijk allemaal de afgelopen 20 jaar niet zien aankomen. Zo heeft dit ook het drukwerklandschap danig veranderd.

Iedereen heeft een PC, laptop, telefoon of tablet, waar perfect ontwerpen zelf op gemaakt kunnen worden, in een format dat elke drukker nu kan inlezen. Mocht je het ontwerp niet zelf willen doen, dan zijn er voldoende freelancer websites die in snel tempo een ontwerp voor je kunnen samenstellen.

Ook het druktraject is erg verandert. De mogelijkheid van digitale print bestaat. Digitale print is een printgang zoals op je eigen inktjet- of laserprinter thuis, maar dan voor iets grotere oplagen. Niemand print 500 flyers thuis. Maar een online drukker, kan dit soort oplagen zeer snel verwerken, en verzenden.

Ook voor het grotere offset werk en oplagen kunnen tegenwoordig de ontwerpen digitaal worden aangeleverd via een website of online portal. Het mooie van dit soort online platforms is dat per product – denk aan visitekaartjes, flyers, posters, briefpapier, raamstickers, vlaggen, bedrukte kleding, en zelfs hele tijdschriften – de verschillende opties direct geselecteerd kunnen worden.

Elk product heeft zijn specifieke eigenschappen, als papiersoort, papierdikte, papierkwaliteit, kleurstelling, afwerking, formaat en nog veel meer opties. Maar ook de oplage kan direct gekozen worden. De meeste online drukkers werken met een prijsstelling dat hoe hoger de oplage is, des te lager is de prijs. De prijs is ook meteen duidelijk, en men kan afhankelijk van het beschikbare budget meteen aanpassingen doen in de samenstelling van de order.

Online drukwerk bestellen? Zeker doen! Online drukkerijen zijn in de meeste gevallen bedrijven die al decennialang bestaan en ook nog onder de oude stempel gefunctioneerd hebben, en zich aangepast hebben naar de huidige markt. Ideaal bij online drukwerk bestellen is dat men direct ook de lever termijn kan afstemmen, zodat je weet wanneer je drukwerk op de stoep staat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: