Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van notitieboekje

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Alle 17,4 miljoen inwoners van Nederland zullen het gebruiken. Het notitieboekje. Je kunt er namelijk werkelijk alles mee. Je kunt het gebruiken voor recepten, als boodschappenlijstje, als agenda, voor wachtwoorden, maar je kunt er ook blogs in schrijven.

Wat is een notitieblokje?

Een notitieboekje, ook wel schrift genoemd is een boekje wat mensen gebruiken om in te schrijven. Notitieboekjes zijn er in verschillende formaten. A5 en A6 formaat wordt het meeste gebruikt. Je kunt ze kopen bij onder andere boekenhandels en warenhuizen. Maar zelfs sommige supermarkten zullen het verkopen.

Hoe zit een notitieblokje in elkaar?

Ontstaan papier

Logischerwijs is een notitieblok gemaakt uit papier. Papier is afkomstig van de papyrusplant die groeit aan de rivieren van het Midden-Oosten, zoals de Nijl. Papier werd als eerste gebruikt door de Babyloniërs, daarna volgde de Egyptenaren rond 3000 voor Christus. Toen der tijd gebruikte mensen het papier voor contractuele afspraken.

Het papier en binding

Momenteel wordt houtvrij offset gebruikt als papier in de notitieboekjes. Daar wordt soms pigment bij toegevoegd om het een kleurtje te geven. Verder heb je natuurlijk niets aan lossen blaadjes, het moet wel aan elkaar vast gemaakt worden. Dit kun je doen door het te naaien, lijmen of vast te zetten door middel van een spiraalbinding. Hier wordt het meest voor gekozen aangezien het de sterkste optie is. Maar het zorgt er ook voor dat het notitieboekje helemaal open blijft liggen. Wel is dit de duurste optie van vastbinden.

Kaft

Er zijn twee soorten kaften. Zo heb je een harde kaft of een zachte kaft. De eerste is een duurzamere, maar wel zwaardere optie. De zachte kaft zorgt, is extra flexibel en daardoor ook lichter. Wel hebben ze een minder chique uitstraling dan de harde kaft. Het materiaal kan heel verschillend zijn. Denk aan karton, kunststof, lin of leer.

Indeling

Iedereen kent natuurlijk gelinieerd papier, vooral bekend van school. Dit werd gebruikt om goed te leren schrijven. Veel mensen zullen hier aan gewend zijn, waardoor ze het altijd zo willen hebben. Natuurlijk kan de afstand tussen de lijntjes bij elk notitieboekje verschillen. Helemaal wit, blanco, papier wordt gebruikt voor mensen die willen tekenen. En als laatste keus heb je ook nog het geruit papier. Handig voor tijdens het rekenen of maken van wiskundige opdrachten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Educatie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: