Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van milieustraat 

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De milieustraat is een plek waar burgers en bedrijven diverse soorten afval naartoe kunnen brengen. Men noemt een milieustraat ook wel een ecowerf, containerpark, afvalbrengstation, afvalinzamelstation, afvalscheidingsstation, een milieupark, de stort, stortbordes, milieustation, afvalstraat. In Nederland heeft elke gemeente één of meerdere milieustraten. 

Soorten afval bij grofvuil Middelburg 

In een milieustraat kun je verschillende soorten afval kwijt. De kosten van het deponeren van afval bij de milieustraat zijn afhankelijk van het soort afval en de gemeente. Bij sommige gemeenten mag je van een bepaald soort afval bijvoorbeeld 200 kg gratis storten.  

Het soort afval dat je kwijt kunt bij een milieustraat, is vaak bijzonder divers, geeft grofvuil Middelburg aan. Zo kun je bij veel milieustraten de volgende materialen kwijt: asbest, piepschuim-verpakkingen, bouw- en sloopafval, dakleer, glas, gipsplaten, grof huisvuil, grof snoeiafval, grond, klein chemisch afval, metaal, puin, en textiel. Wil je weten wat jij bij de milieustraat in jouw gemeente kwijt kunt? Kijk dan de op de zogenaamde afvalwijzer van de gemeente voor meer informatie. 

Wat mag niet? 

Veel afval mag worden afgegeven bij een milieustraat, maar er zijn altijd uitzonderingen. Een buxus mag bijvoorbeeld niet naar de milieustraat. Dit komt omdat de buxus meestal is overleden door de aanwezigheid van de buxusmot. Dit dier wilt men bij de milieustraat niet bij het andere snoeiafval hebben. 

Het gebruikelijke huishoudelijk en tuinafval hoort ook niet bij een milieustraat. Dit afval moet achter gelaten in de containers die je aan de straat zet of in de daarvoor bedoelde container bij jouw flat. 

Sommige schadelijke stoffen mogen ook niet naar de milieustraat worden gebracht. Hier valt onder andere industrieel afval, dierlijk afval en explosieven onder. Deze stoffen hebben namelijk een speciale verwerking nodig, die bij de milieustraat niet mogelijk is.

Juiste afvalscheiding 

Wil jij grofvuil in Middelburg aanbieden bij de milieustraat? Dan is het handig om vooraf te zorgen voor een goede afvalcontainer bij jouw adres in Middelburg. Om kosten te besparen bij de milieustraat is het namelijk verstandig om vooraf het afval te verdelen in de daarvoor bedoelde containers

Doel van de milieustraat 

Het doel van de milieustraat is dat het hebben van een plek waar afval zo goed als mogelijk wordt gescheiden. Daarnaast heb je met een milieustraat een bestemming voor grote spullen (grof vuil) waar je vanaf wilt. Denk aan bijvoorbeeld kapotte meubels of witgoed. Is iemand niet in staat het afval zelf naar de milieustraat te transporteren? Dan is er ook nog een vuilnisophaaldienst. Lees hier de betekenis van asbestclausule.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: