Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van milieupark

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Op een dagelijkse basis produceert iedereen afval. Wat je met al dat afval mag doen is afhankelijk per gemeente. Waar een gemeente zoals Utrecht veel ondergrondse containers heeft geplaatst voor restafval, is een gemeente zoals Tilburg meer bezig met het stimuleren thuis scheiden in aparte afvalcontainers. Deze afvalcontainers worden in deze gemeente elke week of om de twee weken opgehaald. In de containers is er ruimte voor groen, rest, papier, en plastic. Ook heb je in vrijwel elke gemeente een milieupark.

Wat is een milieupark precies?

Het milieupark is een plek om je afval naar toe te brengen. Je kunt denken aan puin van de verbouwing, maar ook aan verwerkbaar groen (bladeren), snoeiafval (takken), papier, en plastic. Chemische restproducten zoals batterijen nodig voor elektrisch rijden of oude elektronica kunnen ook naar een milieupark worden gebracht. Sommige van deze spullen breng je gratis naar een milieupark, ander soort afval zoals puin daar betaal je voor. Hoe een milieupark met deze kosten omgaat, is afhankelijk van de plek waar je woont. De één heeft een knipsysteem waarmee je een aantal keren naar het milieupark mag per jaar of waarmee je een bepaalde hoeveelheid mag lossen. De andere gemeente weegt je auto op het moment dat je binnenrijd bij een milieupark en wanneer je naar buiten gaat. Op deze manier kunnen zij de hoeveelheid afval bepalen die je hebt gelost. De kosten voor het lossen van het afval wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid die zij meten.

Container huren Tilburg

Woon je in Tilburg, wil je niet naar een milieupark gaan, maar heb je wel veel afval van één soort? Zoek dan op container huren Tilburg om een container te huren. Als je container huren Tilburg gebruikt kost dit wel iets meer, maar daar krijg je ook iets voor terug. Het huren van een grote afval container is handig wanneer je bezig bent met een verbouwing of grote schoonmaak. De huisraad die je niet meer nodig hebt, kun je dan in de container deponeren.

Kringloop

Afval dat herbruikbaar is zijn huidige vorm zoals stoelen en kastjes, kunnen ook naar de kringloop gebracht worden. Met regelmaat is er, in gemeenten zoals Tilburg, een container voor de kringloop aanwezig op het milieupark zelf. Bij de container vind je vaak een medewerker die je kan vertellen welke spullen worden aangenomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Politiek & Samenleving
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: