Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van elektrisch rijden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We zien ze steeds meer op de weg ; elektrische auto’s! De auto’s die na een tijdje rijden opgeladen worden met elektriciteit. Ze zijn een stuk beter voor het milieu en financieel goedkoper. Steeds meer mensen overwegen om een elektrische auto aan te schaffen, maar wat is een elektrische auto nou eigenlijk? Hoe kan zo’n auto vooruitkomen? Hoe kan een auto op elektriciteit rijden? De betekenis van elektrisch rijden is het rijden met een auto die een elektrische batterij gebruikt om de motor te ondersteunen of om de gehele auto te drijven. Er zijn verschillende types: de Plug-in Hybrid Electric Vehicle(PHEV), de Battery Electric Vehicle (BEV) en de Hybrid Electrical Vehicle (HEV).

 

Verschil tussen de types

De BEV is een volledig elektrische auto. Deze auto’s hebben geen benzinemotor en rijden dus 100% op een elektrische batterij. Goede voorbeelden hiervan zijn de Ford Focus Electric, Tesla en Nissan LEAF. De auto’s kunnen worden opgeladen bij oplaadpunten. Deze auto’s kunnen ongeveer 130 tot 150 kilometer rijden als ze vol opgeladen zijn. De auto’s hebben ook een ‘eco-modus’. Met deze modus komen er tot 20% meer kilometers bij als je efficiënt rijdt.

De PHEV auto is een elektrisch voertuig dat ook nog een benzinemotor heeft. Je kunt deze dus aan een oplaadpaal hangen, maar hij kan ook gevuld worden met benzine. De auto kan niet lang rijden op de batterij alleen maar in combinatie met de motor kan hij een stuk verder rijden. Voorbeelden van een PHEV zijn de Toyota Prius Plug-in en de Chevrolet Volt.

De HEV is een gebruikelijke hybride. Net zoals bij de PHEV heeft de HEV zowel een elektrische- als een brandstofmotor. De brandstofmotor wordt het meeste gebruikt, dit is anders dan bij de PHEV omdat bij die de brandstofmotor de batterij ondersteunt.

 

De laadpas

Als je de auto wilt opladen zul je een laadpas nodig hebben. Je hoeft niet voor elke laadpaal een laadpas te hebben, maar het is wel handig om een aan te schaffen. Er zit verschil tussen diverse pasjes. Er staan veel onderzoeken online waar je overzichtelijk kunt zien welke het beste en goedkoopst is. Er zit verschil in de laadkosten, maandelijkse kosten, dekking etc. Het is dan ook belangrijk om je goed er over in te lezen zodat je een pasje hebt dat het best bij jou wensen past.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: