Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van grofvuil

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Grofvuil zijn grote stukken afval die niet meegaan met het gewone huisafval. Hierbij kunt u denken aan kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim.

Bijna al het grote afval behoort dus tot het grofvuil. Puin, bouwafval en groot tuinafval behoort niet tot het grofvuil. Grofvuil bestaat uit veel verschillende soorten afval. Uit de elektrische apparaten kunnen vaak onderdelen worden hergebruikt, het textiel van meubels kan worden gerecycled en het hout van bijvoorbeeld kasten kan vaak ook worden hergebruikt. Voordat je banken, stoelen, kasten of tafels bij het grofvuil doet, moet u kijken naar de staat van de meubels. Zij ze nog in goede staat? Breng ze dan naar de kringloop. U maakt er misschien iemand anders blij mee en helpt ook nog eens mee aan een duurzamer leven.

Grofvuil naar de milieustraat

Net als in Haarlem, kun u grofvuil naar een gemeentelijke milieustraat brengen. Het is niet altijd gratis om uw grofvuil achter te laten bij de milieustraat. Dit is afhankelijk van hoeveel kg u wegbrengt en hoe vaak u dit doet in een jaar. Op de website van uw eigen gemeente kunt u hier meer informatie over vinden. Bij de milieustraat kunt u ook terecht voor bijna al uw andere afval. De milieustraat is alleen bedoel voor particulieren. Bedrijven mogen geen gebruik maken van de milieustraat en moeten hun eigen afvoer regelen.

Grofvuil laten ophalen

In sommige gemeentes kunt u uw grofvuil laten ophalen. Om grofvuil te laten afhalen moet u een afspraak maken met de gemeente. U kunt vaak een datum en tijdstip aangeven, wanneer u het beste uitkomt dat het grofvuil opgehaald wordt. Het is handig om tijdens het maken van de afspraak aan te geven om wat voor soort grofvuil het gaat. Let op! Als u een afspraak wilt maken om het grofvuil door de gemeente op te laten halen, worden er kosten in rekening gebracht.

Container huren voor grofvuil Haarlem

Woont u in Noord-Holland? Dan kunt u ook een container grofvuil Haarlem huren. Als u gaat verbouwen heeft u vaak veel grofvuil wat weg moet. Het is lastig om op en neer te rijden naar de milieustraat en de gemeente komt ook niet voor niks het afval ophalen. Als je afval kwijt moet dat bij het grofvuil Haarlem kan is het handig om een container te huren. Het kost niks extra om de container voor je woning neer te laten zetten en hem weer op te laten halen. U kunt bij grofvuil Haarlem terecht voor containers van verschillende afmetingen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: