Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van maandelijks opzegbaar abonnement

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij veel telecomproviders is het mogelijk om een abonnement af te sluiten, zonder dat je meteen vastzit aan een contract met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar. Door een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten, kun je iedere maand met een opzegtermijn van 1 maand opzeggen. Je zit daardoor nergens aan vast en kunt op ieder moment je abonnement weer opzeggen. Bijvoorbeeld als je het telefoonabonnement slechts tijdelijk nodig hebt, of als blijkt dat de dekking of prestaties van de provider toch tegenvallen.

Wat is een maandelijks opzegbaar abonnement

Een maandelijks opzegbaar abonnement betekent dat je niet vastzit aan een mobiel abonnement met een looptijd van 1 jaar of 2 jaar. Dat terwijl dit bij de meeste telecomproviders wel gebruikelijk is. Omdat er veel vraag is naar abonnementen met een minder lange looptijd, hebben de telecomproviders het maandelijks opzegbaar abonnement geïntroduceerd. Tegen een meerprijs van een paar euro per maand, is het mogelijk om de looptijd van het abonnement op ‘maandelijks’ te zetten. Dit betekent dat je – met een opzegtermijn van een maand – je abonnement iedereen maand op kunt zeggen. Bijvoorbeeld als blijkt dat de dekking toch niet goed is, of je van plan bent om binnenkort te verhuizen. 

Voor wie is een maandelijks opzegbaar abonnement van belang?

Het maandelijks opzegbaar abonnement is handig voor iedereen die maar tijdelijk een mobiel abonnement nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat je een overbrugging nodig hebt, totdat je andere abonnement met toestel ingaat. Het maandelijks opzegbaar abonnement is namelijk altijd een abonnement zonder een toestel. Dit betekent dat je alleen een simkaart krijgt toegestuurd en zelf een mobiele telefoon moet regelen. Dit abonnement kan ook goed van pas komen als je plannen hebt om te emigreren naar het buitenland en daarom niet meer aan een eenjarig of tweejarig contract wil vastzitten. Een abonnement zonder toestel wordt ook wel een Sim Only abonnement genoemd.

Wat is een opzegtermijn bij een maandelijks opzegbaar abonnement?

Houd er rekening mee dat je bij een maandelijks opzegbaar abonnement weliswaar op elk gewenst moment je abonnement kunt opzeggen, maar dat er daarvoor wel een opzegtermijn geldt. Over het algemeen geldt er bij de telecomproviders een opzegtermijn van een maand. Dit houdt in dat als je in januari je abonnement wil opzeggen, je de maand februari ook nog moet betalen. In maart is het abonnement dan volledig opgezegd. Het abonnement heeft als voordeel dat je meer keuzevrijheid hebt en nergens aan vast zit.

Abonnement tegen meerprijs

Het is belangrijk is om te weten dat een maandelijks opzegbaar abonnement niet bij alle providers mogelijk is. Controleer dus voordat je een abonnement bij een telecomprovider gaat afsluiten, hoe lang de looptijd van het abonnement is. Meestal kun je kiezen uit een looptijd van een maand, een jaar of twee jaar. De maandelijks opzegbare abonnementen kosten doorgaans 1 of 2 euro per maand meer. Dit verschilt per provider. Wil je de goedkoopste aanbieding, dan kom je automatisch uit bij de abonnementen met een looptijd van minimaal een jaar. De kans op het verlies van klanten wordt namelijk doorberekend aan de consument. Maar daardoor heb je wel meer keuzevrijheid.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: