Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van legal recruitment

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Legale werving oftewel legal recruitment (Engelse, gangbare term) heeft betrekking op de processen die nodig zijn om geschikte kandidaten voor een actieve baan te vinden en te plaatsen, alsook op de kunst en de vaardigheid om de plaatsing af te sluiten (d.w.z. de handeling waarbij werkgever en kandidaat contracten ondertekenen).

Deze processen kunnen worden uitgevoerd via verschillende kanalen, en die kanalen kunnen direct zijn (door de werkgever), of indirect (via professionele recruiters of via verwijzingen, zoals vrienden of werknemers van de toekomstige werkgever).

Of een nog eenvoudiger definitie: juridische werving is het proces van het werven van gekwalificeerd juridisch personeel en personeel uit de juridische sector.

Maar deze definitie gaat nog niet eens in op de vele lagen van juridische werving!

Er bestaat een algemene misvatting dat een functieomschrijving en een geplaatste advertentie alles is wat nodig is om de beste en meest geschikte kandidaten op de markt aan te trekken en te vinden.

Daarbij wordt geen rekening gehouden met de honderden, zelfs duizenden uren die recruiters steken in het vinden, screenen en contacteren van werkzoekenden, wat werkgevers niet zien. Zonder twijfel kan geen enkele professionele recruiter in deze sector overleven zonder het zware werk, het netwerken, de diepgaande gesprekken met kandidaten, de CV-evaluaties, de nauwgezette notities en de ontwikkeling van een sterke kandidatenpool.

Wat legal recruitment niet is

Het is niet volledig transactioneel. Natuurlijk moeten processen worden gevolgd, en wel methodisch en nauwgezet. Elke professionele dienst die u tegenkomt moet processen volgen, of het nu gaat om juridische, boekhoudkundige, verkoop- of marketingdiensten. Maar juridische werving is meer dan dat.

Het is geen eenduidig binair proces van “hier is een vacature, hier is een kandidaat, instant match”. Een juridisch recruiter is zijn functietitel niet waardig als hij gewoon een lijst afratelt van bedrijven waar hij het cv van een kandidaat naartoe kan sturen zonder enige zinvolle dialoog met de kandidaat. Als zij dat zouden doen, hoe anders is dat dan in uw studententijd, toen u een reeks sollicitatieformulieren indiende bij alle advocatenkantoren die u maar kon bedenken, in de ijdele hoop dat er iemand zou reageren?

Als juridische werving zo gemakkelijk was, dan zou ik de hype dat AI de wervingsindustrie volledig overneemt, geloven.

Inhoudelijk begrip van de markt en doelgroep

Het vereist dat de juridische recruiter een inhoudelijk begrip heeft van de business van de klant en zijn doelstellingen.

Met een vertrouwde recruiter moeten werkgevers openhartig spreken over de vacature, de kansen en de uitdagingen waarmee een succesvolle kandidaat te maken krijgt als hij bij hun organisatie komt werken, de dynamiek in zowel het team als de organisatie, hun waarden en doelstellingen, de werkstijl van de aanwervende partner of manager en de verschillende persoonlijkheden waarmee een succesvolle kandidaat zal samenwerken. Een introverte “boek-slimme” advocaat die zich alleen richt op het onderhouden van zijn eigen werk en weigert te interageren of te socialiseren met zijn collega’s zet niet alleen zichzelf op voor een langdurige mislukking in dat team, maar tast ook het moreel en de productiviteit van andere teamleden aan.

Succesvolle legal recruitment vereist ook dat de werkgever uitgebreid en tijdig kenbaar maakt wat hij nodig heeft.

Omgekeerd is een grondig begrip nodig van de achtergrond van de kandidaat, zijn juridische kwalificatie, zijn specialisatiegebied en zijn carrièredoelen. Het gaat erom de kandidaat keuzes voor te leggen. En niet al die keuzes leiden noodzakelijkerwijs tot een mandaat waaraan zij werken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: