Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van internet marketing

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Sinds de ontwikkeling van het internet is internet marketing niet meer weg te denken uit onze samenleving. Internet marketing wordt ook wel online marketing, digital marketing of web marketing genoemd. Het is een verzamelterm voor diverse technieken die gebruikt worden om jouw producten, diensten of bedrijf, vereniging of persoonlijkheid via het internet onder de aandacht te brengen.

Wat betekent internet marketing voor jou?

Het heeft als voornaamste doel om potentiële klanten te winnen zodat deze:

  • Jouw product kopen
  • Jouw abonnement afsluiten
  • Voor jouw cursus kiezen
  • De offerte bij jou aanvragen
  • Je gaan volgen
  • Jouw dienst selecteren

Indien dit doel behaald wordt, noemt men dit een conversie. Veel gebruikte online marketing strategieën zijn zoekmachine marketing of zoekmachine optimalisatie (SEO en SEA), banners, email marketing, affiliate marketing of social media marketing.

Online en Offline marketing

Door de explosieve groei aan internetgebruik is het niet zo gek dat online marketing verzorgd door een internet marketing bureau zeer populair is geworden. Hierbij wordt er onderscheidt gemaakt tussen online en offline marketing. Offline marketing vindt plaats via de traditionele marketingkanalen, zoals de TV, radio, tijdschriften en kranten. Met online marketing wordt de marketing bedoeld die zich afspeelt in de digitale online wereld. In de toekomst zal het offline marketing gaan verdwijnen en plaatsmaken voor puur online marketing.

Wat is een responsive Website?

De opkomst van het internet gaat gepaard met de opkomst van diverse devices waarmee je het internet op kunt gaan op zoek naar jouw wens. Een laptop, tv, mobiele telefoon, vaste pc, smartwatch. Jouw onderneming dient ervoor te zorgen dat jouw website goed zichtbaar wordt op al deze devices. Een responsive website biedt deze garantie. Een responsive website is een website die zich automatisch aanpast aan verschillende schermbreedtes.

Wat betekent een niet-responsive Website?

Een website die niet-responsive is maakt gebruik van een vaste schermbreedte. Indien jouw website niet-responsive is, zier op een klein scherm jouw website er prima uit maar op een breed scherm ontstaat er te veel ruimte aan de linker en rechterzijde van jouw website. Je website kan gebruikt worden op kleinere schermen van bijvoorbeeld een smartphone, maar een bezoeker moet dan in- en uitzoomen of “dubbeltikken” om teksten goed te kunnen lezen. Dit kan bij websites met een hoog aantal smartphone bezoekers een te grote belemmering zijn. Om deze reden worden websites steeds vaker responsive gemaakt. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: