Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van HTML

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

HTML betekent hypertext markup language en is in combinatie met CSS en JavaScript de basis voor iedere website. HTML is een opmaaktaal gebaseerd op SGML (standard generalized markup language) en wordt gebruikt voor specificatie van documenten. HTML geeft de structuur van de gehele website aan. In deze blog gaan we dieper in op hoe HTML gebruikt wordt, hoe het werkt en geven een aantal voorbeelden van HTML. Lees snel verder en ontdek de wereld van website codering door middel van HTML.

Hoe wordt HTML gebruikt?

HTML wordt in combinatie met CSS en Javascript gebruikt voor webdesign. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in webdesign in Breda weten hier alles vanaf, zij gebruiken het op dagelijkse basis. De HTML documenten worden geopend en gelezen door een webbrowser en worden als opgemaakte tekst op een website getoond. Deze webpagina wordt getoond aan de gebruiker. Niet alleen webpagina’s kunnen HTML bevatten. Tekstverwerkingsprogramma’s kunnen ook HTML documenten tonen, net zoals e-mails.

Hoe werkt HTML?

Zoals eerder gezegd wordt door een webbrowser de HTML code gelezen en weergegeven als een opgemaakte tekst op een website. In deze HMTL wordt structuur aangegeven doormiddel van tags. Deze tags vertellen de tekst wat ermee moet gebeuren. Het is ook belangrijk om je website te laten weten dat je HTML gebruikt. Dit doe je dan ook door middel van tags. Het gebruiken van deze tags is voor vrijwel elke pagina op het web de basis. Daarom als je codering wilt leren is HTML een goed beginpunt.

Waarom zou je HTML leren?

Zoals hierboven gezegd is HTML het beginpunt van coderen. Iedereen komt met HTML is aanraking, of je het nou doorhebt of niet. HTML is ook iets wat niet alleen binnen de webdesign wereld wordt gebruikt, maar in verschillende industrieën. Naarmate de onlinewereld groeit, zullen de technische vaardigheden ook groeien. Coderen zal de skill van de toekomst zijn, maak jezelf toekomst bestendig en start met HTML leren. HTML is de start in de wereld van coderen.

Voorbeelden van HTML

HTML maakt gebruik van tags om aan te geven wat met de tekst moet gebeuren. Om een webpagina te laten weten dat je gebruik maakt van HTML begint je met <html> en sluit je af met </html>. Wil je iets dikgedrukt maken? Dan gebruik je de tag <b> en sluit je af met </b>. Tekst schuin laten weergeven? Gebruik dan <i> en sluit af met </i>. Zoals je kunt zien is er een patroon. Je opent de tag altijd met <’’> en sluit een tag af met </’’>.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: