Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van computertaal

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
3
(2)

Simpel gezegd is computertaal niets meer dan de manier waarop wij als mensen kunnen communiceren met een computer. Computertaal, programmeren of coderen zijn allemaal termen waarmee we kunnen communiceren met een computer. Wij mensen gebruiken ook taal om met elkaar te kunnen communiceren, zoals in het Nederlands, Engels, Spaans of Frans. Deze gewone talen kunnen computers niet begrijpen en daarom gebruiken we speciale computertalen. Computertaal wordt gebruikt om bepaalde instructies te geven aan computers. Deze instructies noemen we coderen of programmeren. Als wij een foutje maken in onze Nederlandse taal dan is de kans groot dat de ander je wel begrijpt. Bij een computer is dat anders en daar moet je erg precies te werk gaan, want als je een fout maakt dan snapt de computer je niet meer. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen om fouten in het programmeren te ontdekken en deze aan te passen.

De verschillende computertalen

Net zoals de fysieke wereld heeft de digitale wereld verschillende soorten computertalen. De verschillende computertalen zijn er om verschillende doelen te bereiken. De ene computertaal is perfect om te gebruiken voor web development, dus als je een website gaat laten bouwen. Een andere computertaal is weer perfect om een telefoon applicatie te laten bouwen. Er zijn verschillende soorten computertalen voor verschillende doeleinden. We hebben hieronder een opsomming voor je gemaakt van de populairste programmeertalen en wat hun doeleinden zijn.

  • JavaScript, PHP en Typescript worden vooral gebruikt voor webdevelopment.
  • C++ wordt vooral gebruikt om games, browsers en besturingssystemen te maken.
  • C wordt vooral gebruik om software te maken, zoals besturingssystemen en compilers.
  • Python wordt gebruikt voor Big Data en machine learning.
  • C# en Ruby worden gebruikt om webapplicaties, mobiele apps en games te maken.

Een website laten bouwen

Vandaag de dag zijn websites en webshops een hot topic. Bedrijven, particulieren en organisaties maken hier volop gebruik van. Als je een bedrijf wilt opstarten is een webshop of website een van de eerste taken die je moet regelen. Je kan er voor kiezen om dit zelf te doen. Programma’s, zoals WordPress en Shopify maken het vandaag de dag steeds toegankelijker voor ‘normale’ mensen om dit zelf te doen. Toch kan het soms vrij lastig zijn om dit te doen en vaak kost het erg veel tijd om dit te leren. Je kan ook kiezen om een website te laten bouwen door een derde partij. Je kan dan simpelweg aangeven wat je wilt en zij gaan dan voor je aan de slag.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: