Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Google Adwords

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wellicht heb je al eens wat gehoord over de marketing term SEA, Search Engine Advertising. Maar hoe komen die advertenties eigenlijk tot stand? Dit gebeurt met het platform Google Adwords. Dat Google ook daadwerkelijk zelf de ‘marktplaats’ voor hun advertenties beheert is een logische plek.

Wat zijn Google Adwords?

Google Adwords of ook wel Google Ads genoemd is een online advertentieplek om advertenties voor Google te kunnen kopen. Vooral een marketing bureau, Google Ads bureau, reclamebureau maar ook bedrijven met een interne marketing afdeling maken hier veel gebruik van. Je kunt hier je zoekcampagnes, banners, video reclames, en app campagnes inkopen. Dit is de plek waar Google het meeste geld verdient en haar andere platformen mee kan laten draaien.

Waar komt het geld vandaan?

Google Ads werkt met een principe dat ppc heet, ook wel price per click (prijs per klik). Hierbij hoef je dus pas te betalen zodra er daadwerkelijk op je advertentie geklikt wordt. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je als budget wilt instellen. Zodra het aantal clicks is bereikt en je jouw budget hebt verbruikt zal je advertentie niet meer zichtbaar zijn. Je hoeft je dus niet bang te maken over hoge of onvoorziene kosten.

De prijs die wordt gevraagd voor een bepaald zoekwoord wordt berekend aan de hand van vraag en aanbod. Zodra er veel vraag is naar een bepaald zoekwoord zal hier ook de prijs van stijgen. De gene met het hoogste bod krijgt het zoekwoord. Dit hoeft alleen niet gelijk te betekenen dat je ook de hoogste positie krijgt daar hangen nog veel andere dingen van af.

Zoekwoorden uitsluiten

Het kan ook goed werken om sommige zoekwoorden uit te sluiten. Bijvoorbeeld als je een naamgenoot hebt met een ander product. Je wilt namelijk de juiste doelgroep zo snel mogelijk bereiken tegen zo min mogelijk kosten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: