Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een BV

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben jij bekend met de term BV? Dit is een besloten vennootschap, waarbij geldt dat je als persoon aansprakelijk bent. Er gelden in Nederland namelijk verschillende rechten en plichten, waarbij geldt dat je als persoon hier verantwoordelijkheid over moet nemen. Je kunt hierbij het beste de administratie op orde hebben, om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de wet. Als je bijvoorbeeld geen belastingaangifte doet, kun je een boete krijgen van de overheid. Verder ben je verantwoordelijk over je vermogen en tevens over de eventuele schulden die jij hebt. Het kapitaal van een bv bestaat echter uit aandelen, waardoor meerdere mensen betrokken zijn bij een bv.

Aandeelhouders

Wat betekent bv? Het kapitaal van de bv is verdeeld over meerdere mensen. Er zijn namelijk aandeelhouders van een bv, die hiermee voor een gedeelte eigendom zijn van het bedrijf. De aandeelhouders hebben de hoogste macht, waarbij geldt dat ze tevens bepaalde rechten hebben. Ze hebben bijvoorbeeld het recht om te beslissen over de winst. Daarnaast zijn er verschillende soorten aandelen in omloop, waarbij er bijvoorbeeld stemrechtloze aandelen zijn. In de algemene vergadering van de aandeelhouders worden verder besluiten genomen.

Oprichten

Wil jij een bv oprichten? Het is een mogelijk om veel winst te maken in een afzienbare tijd. Hierbij geldt dat het echter van belang is om een bv op te richten naar aanleiding van een plan. Probeer bijvoorbeeld te bedenken wat een bv zou toevoegen aan de markt in Nederland. Het is belangrijk om hierin uniek te zijn en daarmee de kansen op financieel succes te vergroten. Hoe meer kansen je hebt, hoe meer aandeelhouders je zult krijgen. Aandeelhouders zullen namelijk in de bv investeren op het moment dat jij een goed verhaal kunt vertellen dat overtuigend is.

Notaris

Het oprichten van een bv kan niet zomaar gebeuren, je hebt hierbij te maken met wetten en regels. Het is van belang om hierbij rekening te houden met het feit dat er geen fouten moeten plaatsvinden. Ga dus naar een notaris toe om een akte op te stellen. Vervolgens kun je al vrij snel beginnen met het verder opzetten van de bv. De notaris verzorgt meestal de inschrijving van de bv in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Alle informatie over de bv zal hierin worden opgenomen, zodat je tot een goede besluitvorming kunt komen. Verder voorkom je dat je boetes krijgt, op het moment dat de administratie op orde is.

Contracten sluiten

Het vinden van zakenpartners is erg belangrijk om een bv op te richten. Hiervoor heb je namelijk een groot eigen vermogen nodig, waarbij geldt dat de meeste mensen niet direct zoveel geld hebben. Om meer geld te verkrijgen, is het van belang om een netwerk op te bouwen en deze vervolgens uit te breiden. Bouw vooral een netwerk van partners op. Deel op sociale media of op andere kanalen wat jouw plan is met de bv, om vervolgens samenwerkingen aan te gaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: