Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van dweilrobot

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We zien ze de laatste jaren steeds vaker terug in het huishouden: een dweilrobot. Dit handige hulpmiddel zorgt ervoor dat de vloeren in je huis of op kantoor spic en span worden gemaakt, zonder dat je daar zelf veel moeite voor hoeft te doen. Het enige wat je moet doen, is je dweilrobot instellen en het apparaat doet de rest. Maar: wat is een dweilrobot precies?

Wat is een dweilrobot?

De naam zegt het eigenlijk al helemaal: een dweilrobot is een robot die voor jou dweilt. Het is een elekrisch schoonmaakapparaat dat je zo kunt instellen dat het volledig zelfstandig de vloeren kan dweilen. Hierbij schrobt de dweilrobot de vloer waarna het apparaat het vuile water naar binnen zuigt. Het grote voordeel van een dweilrobot is dat zo’n apparaat slim is. Dat betekent dat je de dweilrobot in kunt stellen of zelfs op afstand kunt bedienen. Zit je dus een dagje op kantoor of ben je even boodschappen doen? Dan kun je de dweilrobot de vloeren laten schoonmaken. Aan het einde van de dag hoef je de robot alleen even te legen.

Verschillende schoonmaakroutes bij dweilrobot

Bij een dweilrobot kun je zelf een schoonmaakroute instellen met behulp van de navigatiemethode op de dweilrobot. Er zijn twee soorten routes: systematische routes die je instelt en willekeurige routes waarbij de robot zelf een route kiest. Het is aan te raden om voor de systematische route te gaan om zeker te weten dat de dweilrobot geen enkel stukje overslaat. Hierbij heb je de keuze om je vloer nat of droog te laten reinigen. Met behulp van de meegeleverde schoonmaakpads reinigt de dweilrobot je vloeren totdat ze weer blinken. Er zijn speciale reinigingsmiddelen te koop die je in de dweilrobot kunt doen.

Dweilrobot besturen met een bijbehorende applicatie

Kies je voor een duurdere dweilrobot dan is de kans groot dat je het apparaat kunt besturen met behulp van een bijbehorende applicatie. Via zo’n app kun je de robot niet alleen volledig naar wens instellen; je kunt de dweilrobot ook op afstand besturen. Dat is ideaal wanneer je een dagje weg bent. Verder kun je via de applicatie van een dweilrobot een bepaald tijdschema instellen, kun je plekken aangeven waar de dweilrobot niet mag komen en is het zelfs mogelijk om de resultaten van een schoonmaaksessie te controleren. Met een werkende internetverbinding kan dat overal. Er zijn verschillende dweilrobots te koop in diverse prijsklassen. Des te beter een dweilrobot is en des te meer zo’n apparaat kan, des te hoger de prijs ligt.

Dweilrobot als ideale toevoeging in smart home

De dweilrobot is door het slimme karakter voor menig Nederlander een hele goede toevoeging in hun moderne woning. Uit onderzoek blijkt dat inmiddels meer dan 4,5 miljoen Nederlanders over minstens één smart home product beschikt. De betekenis van smart home is simpel: dat zijn slimme apparaten die via internet met elkaar verbonden zijn en die bestuurd kunnen worden via een app. Smart home producten zoals een dweilrobot zijn uitgevonden om het leven gemakkelijker en comfortabel te maken. Omdat je steeds minder zelf hoeft te doen, houd je tijd over voor andere leuke dingen. Andere voorbeelden van smart home apparaten zijn onder andere: slimme deurbellen, smart koelkasten en slimme verlichting.


Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: