Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van digital marketing

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Behalve dat je de term overal om je heen altijd hoort vallen, heb je inhoudelijk weinig verstand van digital marketing. Wat houdt het precies in en wat kan het betekenen voor je bedrijf? Hieronder meer informatie over de betekenis van digital marketing.

Digital marketing is letterlijk het online in contact komen en blijven met je klanten. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door digitale campagnes op te zetten, social media pagina’s te creëren, een goed werkende website te hebben met interessante content die geschreven is op een manier dat ze ook op zoekmachines direct naar boven komen (SEO), direct mail te gebruiken om klanten te informeren en ga zo maar door.

Hulpmiddelen digital marketing

Er zijn diverse hulpmiddelen of tools die ingezet kunnen worden om de digitale marketing van jouw bedrijf te ondersteunen. Denk hierbij aan digitaal adverteren, SEO, marketing via social media kanalen en email marketing.

Digitaal adverteren

Door online te betalen om advertenties te laten plaatsen kun je je naamsbekendheid vergroten en het verkeer op je pagina’s. Stel vooraf de doelstellingen die je wilt behalen en check achteraf door middel van de data of je je doel(en) hebt bereikt. Wil jij 100 euro uitgeven om meer volgers te krijgen op je pagina’s. Kijk dan achteraf hoeveel volgers je erbij hebt gekregen en wat voor volgers het zijn. Zijn het mannen/vrouwen? Welke leeftijdsklasse? Uit welke regio komen ze voornamelijk? Zo kun je je doelgroepen in het vervolg nog beter op maat bedienen.

SEO

Door content te creëren die geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO) zal je hoger ranken en verschijnen op zoekmachines zoals Google en Yahoo als er bepaalde trefwoorden worden ingevuld. Er zijn nog meer tips om de kans hierop te vergroten en dat is het duidelijk linken naar pagina’s, goede content creëren en het gebruik maken van bepaalde terugkerende zoektermen in je teksten. Dit kan je bedrijf veel opleveren als je hoog in de zoekmachines verschijnt, omdat niet iedereen volledige pagina’s op google door scrolt op zoek naar het juiste bedrijf, maar vaak de eerste paar websites die verschijnen gaan bezoeken. Woon je in een Antwerpen? Een online marketing specialist in Antwerpen staat je graag bij om je te helpen met de juiste content.

Email marketing

Heb je een database opgebouwd met klanten die informatie over jouw bedrijf en projecten wilt ontvangen? Gebruik deze tool dan zeker om in contact te blijven en de klant regelmatig te voorzien van interessante content. Laat eenmalig een template ontwerpen waar je zelf je teksten kunt inzetten om het er professioneel uit te laten zien en je zelf alleen de tekst maar toe hoeft te voegen. Een online marketingbureau in Antwerpen kan je hier prima mee van dienst zijn en wellicht zit het bedrijf bij je om de hoek.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: