Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Cultiveren

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Waar de een tuinieren hartstikke leuk vindt, heeft de ander er een verschrikkelijke hekel aan. Het is wel heel belangrijk als je lang genoeg wilt genieten van je tuin. Het kost even wat meert tijd, maar daarna kun je er wel langer van genieten vanaf je veranda.

Wat is de betekenis van cultiveren?

De betekenis van Cultiveren kun je het beste opvatten als het goed onderhouden van je grond en planten. Dit betekent dan ook dat je ervoor moet zorgen dat je grond vruchtbaar blijft Dit allemaal zodat de planten in je tuin in staat blijven door te groeien waardoor je er optimaal gebruik van maakt indien ze al in de groei zijn. Houdt er dan ook goed rekening mee dat oude en/of dode planten verwijderd worden, zodat er opnieuw bloemen aan kunnen groeien.

Betekenis van Cultiveren

Vlinderstruik

De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Het is een sierlijke en vooral kleurrijke plant die in het bloeiseizoen de meeste vlinders aantrekt. Tevens is het een hele gezonde bloem voor vlinders door de hoeveelheid nectar die de plant afgeeft. Er moet wel specifiek worden nagedacht waar de vlinderstruik geplaatst moet worden om hem zoveel mogelijk tot zijn recht te kunnen laten komen. Zo moet hij voldoende zonlicht krijgen en kun je hem beter niet in de schaduw plaatsen. De grond moet vochtig zijn om te kunnen groeien, maar zorg ervoor dat het weer niet te nat wordt, aangezien de plant hier niet van houdt. Verder zijn er weinig verbonden eisen aan de grond waar de vlinderstruik in geplaatst kan worden. Je hoeft echt geen groene vingers te hebben om je tuin in orde te houden. Er zijn echter wel een paar redenen waarom het belangrijk is deze plant eens in de zoveel tijd eens terug te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de bloemen langer blijven zitten. Houd in je gedachte dat dit niet helemaal terug hoeft tot aan het begin. De nieuwe knopjes zullen na enkele weken weer opnieuw groeien nadat ze zijn weggehaald.

Betekenis van Cultiveren

Zelfs voor de kieskeurige onder ons is er voldoende keus. Zo zijn er vlinderstruiken te vinden in allerlei kleuren en maten. Qua onderhoud zijn deze planten precies hetzelfde. Filter daarom ook vooral op de kleur die mooi erbij past. Verder hoef je er niet bang voor te zijn dat de planten giftig zijn, want dat zijn ze niet.

Waarom zou je een vlinderstruik plaatsen?

Het is niet alleen de kleur die deze struik zo mooi maakt. Het brengt ook nog genoeg andere voordelen met zich mee die wij hier kort gaan uitleggen. Door de erg sterke geur en de nectar die vrij komt, houdt het vlinders en bijvoorbeeld ook hommels weg van alle andere platen. Een win-winsituatie dus. Dit zorgt er niet alleen voor dat alleen die erop afkomen, maar ook voor het behoud van andere insecten. Zonder de insecten worden andere bloemen en gewassen ook niet meer bestoven, onze voedselvoorziening loopt hierdoor ook mogelijk gevaar door het gebrek aan voedingsstoffen.

Ben je nu verder nog benieuwd naar meer informatie over de vlinderplant. Dan lees hier wanneer je een vlinderstruik moet snoeien

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: