Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van veranda

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als je een tuinliefhebber bent, dan zit je graag het hele jaar door in je tuin. Met een veranda is dat mogelijk! Op een regenachtige zomerdag of een zonnige winterdag kun je onder een veranda heerlijk comfortabel buiten zitten. In Nederland kan het weer heel wisselend zijn: de ene dag regen en de andere dag warm en zonnig. Met een veranda heeft u de oplossing in uw tuin staan om altijd buiten te genieten, maar wat is de betekenis van een veranda?

Wat is een veranda?

Er bestaan veel verschillende tuingebouwen, zoals houten blokhutten, priëlen, garages, overkappingen, carports, tuinhuizen, veranda’s en nog veel meer. Het is soms lastig om dit van elkaar te onderscheiden, daarom is het handig de betekenis te weten van de genoemde tuingebouwen. Een veranda is het gebouw waar de definitie over het algemeen het vaakst niet helemaal duidelijk is.

Een houten veranda is een aanbouw aan een woning, die bijna altijd bestaat uit een dak en een aantal palen. Eigenlijk is een veranda dus een soort verlengstuk van je huis, want hij wordt tegen een huis aangebouwd. Vanuit je huis kun je bij de veranda komen. Je ziet dat deze deur vaak een schuifdeur is, omdat deze geen extra ruimte inneemt. Een veranda kan ‘open’ zijn, maar het is ook mogelijk deze af te sluiten met wanden of deuren.

Verschil veranda met een overkapping

Sommige mensen halen een overkapping nog wel eens door de war met een veranda. Deze twee zijn echter niet hetzelfde. Een veranda bestaat ook uit een aantal wanden en een overkapping niet. De overkapping is over het algemeen enkel een geraamte met een dak. Onder de overkapping kun je zeker in de schaduw zitten. Gaat het echter regenen en waait het, dan kan het zijn dat je toch nog nat wordt onder de overkapping. De overkapping heeft geen wanden die de wind of de regen tegen kan houden, dus als je weinig geluk hebt, word je toch nog nat. De kans op nat worden is dus bij een veranda veel kleiner.

Voordelen van een houten veranda

  • Een veranda kan waarde toevoegen aan je woning. Het kan immers zorgen voor een uitbreiding van je leefruimte.
  • Met een veranda betrek je je tuin meer bij het huis. Als je onder de veranda kunt gaan zitten, zul je vaker buiten gaan zitten. Dit is niet alleen gezond, maar kun je ook heel gezellig maken!
  • Over het algemeen heb je voor een veranda aan de achterkant van je huis geen vergunning nodig. Het is wel verstandig dit even te checken bij je gemeente.
  • Je hebt geen mooi weer nodig om buiten te kunnen zitten, dankzij het dak!

Zit je graag buiten om te genieten van je tuin? Denk er dan eens over na om een veranda aan te schaffen. Het brengt niet alleen plezier voor jezelf, maar ook andere voordelen!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: