Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van contra-expertise

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(6)

Als je niet weet wat contra-expertise betekent, kan dat je letterlijk veel geld kosten wanneer je te maken krijgt met een schade waarvoor een schade-expert van de verzekering moet langskomen. Je bent volledig overgeleverd aan de verzekeraar en je kunt hem niet echt tegenspreken omdat je immers geen verstand van zaken hebt omtrent schade inventarisatie. Iemand zal dit voor je moeten doen, iemand die niet voor de verzekeraar werkt en daardoor werkelijk onafhankelijk is. Zo’n iemand is de contra-expert.

De letterlijke betekenis van contra-expertise is ‘tegen-expertise’. Hij spreekt de schade-expert tegen wanneer hij een te lage vergoeding wil uitkeren. Hoe? Doordat de contra-expert dezelfde kennis en kunde heeft als de schade-expert die voor de verzekeraar werkt. Beide experts dienen zich te houden aan de polisvoorwaarden. Echter worden deze in de praktijk nog wel eens anders geïnterpreteerd.

De contra-expert zal dan ook zelf een schade-vaststelling doen en met een schadebedrag komen dat volgens hem klopt. Hij zal in gesprek gaan met de schade-expert van de verzekering en vervolgens komt daar het juiste schadebedrag uit voort.

Wat is contra-expertise

Contra-expertise is iemand inschakelen om je belangen binnen de grenzen van de polisvoorwaarden zo goed mogelijk te behartigen. Dit is vooral aan te raden bij een forse schade

Contra-expertise heeft niet de intentie om klakkeloos alles op te geven bij de verzekeraar. Er wordt gedegen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de schadeoorzaak en omvang. Klakkeloos alles vergoeden zou fraude in de hand werken, en dat komt weer op het bord van alle verzekerden in de vorm van een premiestijging. Een contra-expert heeft een morele taak die niet lichtzinnig genomen moet worden.

Een contra-expert kan erg veel voor je betekenen! Ben je ernaar op zoek? let dan goed op de reviews van de verschillende contra-expertisebureaus. Reviews vertellen erg veel over hoe een contra-expertisebureau te werk gaat. Hoe meer (uitgebreide) reviews, hoe betrouwbaarder.

Wat kost contra-expertise?

Contra-expertise is gratis! Althans, voor verzekerden. Verzekeraars zijn wettelijk verplicht om de kosten voor contra-expertise te vergoeden, mits deze redelijk zijn. Je hebt er elke maand premie voor betaald. Het is dus een recht waar je gebruik van mag maken zonder daar nog eens extra voor te betalen.

Wil je meer artikelen lezen over verschillende soorten schade en de afwikkeling ervan? Ga dan eens naar: https://www.diigo.com/profile/schadeoplossing

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 6

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: