Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bierproeverij

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Zijn jij en je vrienden echte bourgondiërs en ook nog eens enorme bierliefhebbers? Dan is het houden van een bierproeverij misschien wel een leuke activiteit om samen met ze te doen. Maak kennis met nieuwe soorten bier. En wat vooral niet kan ontbreken is de gezelligheid. Ben jij benieuwd wat een bierproeverij inhoudt en hoe je het zelf kan organiseren? Lees dan dit blog.

Wat is een bierproeverij?

Bij een bierproeverij wordt er blind bier geproefd. De flesjes bier worden ontwikkeld in aluminiumfolie en papier. De bedoeling is dat er geraden wordt om welke biersoort het gaat. Dit is een leuke activiteit voor bierliefhebbers. Je kunt bij verschillende restaurants tegenwoordig een bierproeverij. Vaak kan dit in combinatie met een heerlijke borrelplank. Ook kun je natuurlijk zelf een bierproeverij organiseren. De duur van een bierproeverij is ongeveer 1,5 tot 3 uur. Tijdens een bierproeverij worden er vaak interessante weetjes verteld over het biersoort. Zo kom je meer te weten over de achtergronden van de biersoorten. Een bierproeverij kost ongeveer 20 euro per persoon. Wil jij een bierproeverij ervaren? Reserveer hier een bierproeverij in Limburg.

biersoorten

Zelf een bierproeverij organiseren

Het is natuurlijk ook leuk om zelf vrienden thuis uit te nodigen voor een bierproeverij. Als je zelf een bierproeverij gaat organiseren moet je natuurlijk alles zelf in huis halen. Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het organiseren van een bierproeverij?

Hoeveel bieren ga je proeven?

Voor een succesvolle bierproeverij moet je goed voorbereid zijn. Probeer je ongeveer te houden aan 6 tot 8 biersoorten. Als je nog meer biersoorten gaat halen, dan is de reuk en smaak er wel van af.

Welke biersoorten ga je halen?

Je kunt er voor kiezen om verschillende bierstijlen te kiezen, zoals blond, tripel en dubbel. Of je kiest verschillende uit dezelfde soort bier. Je zult je verbazen hoeveel verschillen er alsnog in zullen zitten. Of misschien is het leuk om een bepaald thema te pakken, bijvoorbeeld Duits bier.

speciaal bier

In welke volgorde ga je bier proeven?

Het is ook belangrijk dat je rekening houdt met volgorde waarin je de biersoorten gaat proeven. Hierbij moet je letten op twee zaken: de smaakintensiteit en het alcoholpercentage. Begin altijd met bier met de laagste smaakintensiteit en bouw dat op. Dit is belangrijk, want als je begint met een bier met een smaakintensiteit van 10%, dan is het lastiger om vervolgens een biersoort met een smaakintensiteit van 10% te proeven.

Welk glas ga je gebruiken?

Het is belangrijk dat je tijdens een bierproeverij het juiste glaswerk gebruikt. Natuurlijk heb je niet voor elk biersoort het juiste glas. Je zou daarom kunnen gaan voor tulpvormige proefglazen van 30 cl. Speel voor proeverijen zijn kleine glazen beschikbaar. Een tulpvormig glas is ideaal voor een proeverij, omdat de vorm van aroma’s het beste uit kan laten komen.

Hoe kun je het beste bierproeven?

Er is een manier hoe je officieel bier proeft. Hier hoe je je natuurlijk niet aan te houden. Als eerste kijk je naar het bier. Hier let je op of de kleur helder of troebel is. Heeft het bier veel of weinig schuim? Er wordt dan omschreven wat er te zien is. Vervolgens wordt er geroken aan het bier. Tenslotte proef je het bier. Hierbij slik je het bier niet gelijk door, maar hou je het even in je mond vast.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: