Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van 50+

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
1
(2)

Wat is 50+?

Iemand die 50 jaar is, hoort bij de groep 50+. Vanaf en na je 50e verjaardag val je in die categorie. Dus mensen van 50 jaar en ouder én mensen vanaf 50 jaar.

Abraham of Saar zien

Gefeliciteerd als je net 50 bent geworden. Je ziet nu Abraham of Saar. Maar hoe zit dat? Abraham zien betekent ‘vijftig worden (als man)’. Sara zien wordt gezegd als een vrouw vijftig wordt. De uitdrukkingen worden bovendien vaak gebruikt als iemand al vijftig geworden is (of boven de vijftig is). De uitdrukking Abraham gezien hebben is gebaseerd op een bijbelpassage, Johannes 8:56-58.

50’er van nu is levenslustiger dan ooit

De meeste vijftigjarigen zijn gezonder en actiever dan ooit, hebben ruime levenservaring, niet meer de zorgen over kinderen en carrière en hebben nog een hele toekomst voor zich. Het is nog lang geen tijd om voor de geraniums thuis te blijven zittten. Jammer genoeg maken we wanneer we ouder worden allemaal wel eens iets vervelends mee, bijvoorbeeld het heengaan van een partner en het gevoel van eenzaamheid of een relatie die op de klippen loopt na jarenlang getrouwd te zijn. Dating voor actieve 50-plussers kan dan uitkomst bieden om weer meer vreugde en zingeving in je leven te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Relaties
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: