Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van online date

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Wat is de betekenis van online date? Onlinedating of internetdating is het online leggen van contacten via een pc, smartphone, tablet e.d. met als doel een man of vrouw te ontmoeten voor een date.

Populariteit van online dating

Het aantal mensen dat aan online dating doen is stijgende. Steeds meer singles (vrijgezellen) zoeken hun heil in het vinden van een relatie via het internet. Waar vroeger de meeste relaties ontstonden doordat je elkaar echt tegenkwam, is de wereld een stuk dynamischer en meer hectisch geworden.

In 2013 werd het het aantal datingprofielen in Nederland op meer dan 10 miljoen geschat. Relatieplanet.nl staat in die ranglijst bovenaan met meer dan 5 miljoen leden, tweede staat Lexa.nl met meer dan 2 miljoen Nederlandse leden. Bijvoorbeeld Relatieplanet haalt dagelijks meer dan 500 nieuwe inschrijvingen binnen.

Verschillende soorten online date websites

Sommigen vinden het fijn om geleidelijk aan meer te weten te komen over elkaars te weten te komen. Online kan dat vaak ook, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een platform die niet direct foto’s of alles van de ander toont. Pas nadat je elkaar vragen stelt en beter wilt leren kennen word er een tipje van de sluier opgetild. Sites als Paiq doen dit ondermeer.

Daarnaast zijn er sites en dating apps waar je juist eerst selecteert op basis van uiterlijk. Vind jij en de ander elkaar leuk, dan kan je met elkaar praten en gaat dat ook goed, dan spreek je in het echt met elkaar af. Het bekendste voorbeeld is Tinder. Je leest het goed als je online date zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: