Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van beeldbank

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een beeldbank zul je denken? Een beeldbank is een waardevol hulpmiddel geworden om afbeeldingen, illustraties, vectoren, video’s of andere visuele data mee op te slaan. Het is heel handig voor marketeers en creatieveling en die deze data snel en makkelijk willen gebruiken. Een beeldbank is vaak een online archief of database dat beschikbaar gesteld wordt aan gebruikers tegen betaling of via abonnementen. Ze worden beheerd door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het creëren, verzamelen en onderhouden van deze visuele bronnen.

Een aantal voordelen van een beeldbank zijn de tijdbesparing, juridische zekerheid (ze zijn altijd rechtsvrij) en de verhoogde creativiteit.

In deze blog gaan we kijken welke verschillende soorten er zijn en hoe je ze het beste kan gebruiken.

Verschillende soorten beeldbanken

Er zijn twee verschillende soorten die je kunt gebruiken. Het ligt aan jouw specifieke behoeften welke je nodig hebt.

Stockfoto beeldbank

In een stockfoto beeldbank worden heel veel foto’s beheerd en verkocht. Ook zijn er heel veel verschillende categorieën te vinden met uit een lopende onderwerpen. Soms zijn ze gratis en soms moet je ervoor betalen. Je kan eenmalig voor een foto betalen, maar het is ook mogelijk om een abonnement aan te schaffen om zo alle foto’s te kunnen krijgen.

Gespecialiseerde beeldbank

Een gespecialiseerde beeldbank richt zich op een specifieke soort inhoud of niche. Deze verzamelen afbeeldingen die bij een bepaald soort onderwerp horen. Dit soort segmentatie maakt het voor klanten makkelijker om een specifieke soort data te vinden. Dat is het voordeel van gespecialiseerde beelbank. Verder kunnen fotografen en kunstenaars nu specifieker hun werk aanbieden aan de juiste mensen.

Hoe worden beeldbanken dan gebruikt?

Beeldbanken worden vooral gebruikt door marketeers en grafische ontwerpers. Als er bijvoorbeeld een nieuwe website ontworpen moet worden, wordt er vaak gebruik gemaakt van afbeeldingen en achtergronden uit beeldbanken. Dit geldt ook voor contentcreatie en marketing.

Pexels beeldbank

bekijk ook Betekenis van glazuur

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: