Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van glazuur

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Waarschijnlijk ken je het homoniem van glazuur wel: een substantie gemaakt van poedersuiker, water, eiwit en roomboter dat gebruikt wordt als versiering op een cake, taart of gebak. Naast dat het er mooi en lekker uitziet, geeft het ook een extra zoete smaak. Echter heeft glazuur nog een betekenis. In dit artikel lees je over de andere betekenis van galzuur.

Definitie

Glazuur verwijst naar een afwerkingslaag die op bepaalde oppervlakken wordt aangebracht om ze te beschermen, waterdicht te maken en een glanzende, gladde uitstraling te geven. Glazuur wordt vaak gebruikt op keramische tegels en porselein in badkamers. Ik denk dat jij en je tandarts het er over eens zijn dat deze vorm van glazuur niet om op te eten is.

De voordelen van glazuur

Een glazuren afwerkingslaag heeft naast dat er mooi uit ziet nog een aantal andere voordelen. Hieronder staan alle voordelen op een rijtje:

 1. Waterdichtheid: Glazuur beschermt keramische en porseleinen tegels tegen vocht en water, waardoor ze bestand zijn tegen de vochtige omstandigheden in een badkamer. Dit helpt schimmelvorming en waterschade te voorkomen.
 2. Esthetiek: Glazuur geeft tegels en andere oppervlakken een glanzende afwerking en verbetert de uitstraling van de badkamer. Het kan in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, waardoor het bij het decor van de badkamer past.
 3. Onderhoudsgemak: Dankzij het gladde oppervlak dat glazuur creëert, is het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Vuil en vlekken kunnen doorgaans eenvoudig worden verwijderd.
 4. Duurzaamheid: Glazuur maakt de tegels duurzamer en slijtvast, wat belangrijk is in een omgeving zoals een badkamer waar veel voetverkeer en vocht aanwezig zijn.

Sanitaire musthaves

Na het lezen van de voordelen zou je wel kunnen zeggen dat glazuur een musthave is voor je badkamer. Laten we een kijken naar alle andere sanitaire musthaves zodat jij de ideale shortlist kan maken voor je droombadkamer.

 • Douche of bad: Een plek om jezelf te wassen en te ontspannen. Een bad of douche maakt een badkamer juist een badkamer.
 • Toilet: Een toilet voor persoonlijke hygiëne. Het hebben van meerdere toiletten in een huis is veelvoorkomend en erg handig als je met meer mensen in één huis leeft. Zo loopt je nooit tegen het probleem dat je met hoge nood moet wachten tot een ander klaar is.
 • Spiegel: Een spiegel voor persoonlijke verzorging.
 • Douchegordijn of douchescherm: Om te voorkomen dat water de badkamervloer nat maakt. Je wilt immers niet na elke douchebeurt de vloer droog vegen.
 • Handzeepdispenser: Een dispenser met vloeibare handzeep om je handen mee te wassen.
 • Toiletartikelen: Voorraad toiletartikelen zoals zeep, shampoo, conditioner, tandpasta en toiletpapier.
 • Handdoeken: Zorg voor voldoende handdoeken, waaronder badhanddoeken, handdoeken en washandjes.
 • Kasten of planken: Voor opslag van toiletartikelen en andere benodigdheden.
 • Opbergmanden: Voor het organiseren van kleine items en toiletartikelen.
 • Vuilnisbakje: Een klein vuilnisbakje is handig voor het weggooien van afval. Zo hoef je niet telkens de badkamer uit als je verpakkingsmateriaal of producten wilt weggooien.
 • Shutters: Houten of kunststof shutters zijn de ideale shutters voor in de badkamer. Ze bieden privacy en lichtregeling aan je badkamerraam. Daarnaast zijn houten of kunststof shutters de ideale shutters voor in de badkamer omdat ze waterproof zijn.
 • Handdoekhaakjes of -stangen: Om handdoeken op te hangen en om ze te laten drogen voordat je ze in de was gooit. Natte handdoeken die langer in een wasmand blijven liggen kunnen gaan schimmelen. Dit brengt vaak een vervelende geur met zich mee.
 • Badmat: Een badmat om op te stappen na het douchen of baden.
 • Goeie verlichting: Goede verlichting is belangrijk voor dagelijks gebruik, zoals scheren, make-up aanbrengen en lezen.
 • Glazuren wastafel met kraan: Een wastafel met een kraan voor handen wassen en tanden poetsen.

bekijk ook Betekenis van complementaire kleuren

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: