Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

De betekenis van wijnrek

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een wijnrek is een statement item voor in je huis en de ideale plek om de flessen kwijt te kunnen. We nemen even met je door welke soorten er zijn en wat die zeggen over jouw persoonlijkheid.

Een houten wijnrek

Heb je een groot houten wijnrek? Dan ben je waarschijnlijk een echte Bourgondiër. In een houten rek met schuine planken kun je de flessen stapelen in een piramide en daarin kun je er behoorlijk wat kwijt. Als er ook maar iets te vieren is- of juist helemaal niet- trek je een fles open om er met je vrienden van te genieten. Ben je horeca-eigenaar? Dan is dit een leuke manier om flink wat flessen kwijt te kunnen. Heb je een klein rekje aan de keukenmuur met één fles en enkele glazen? Dan ben je waarschijnlijk praktisch en kun je ook af en toe een slokje drinken tijdens het koken. Zo kun je bijkomen van een lange dag. Zo’n mini wijninstallatie is ook ideaal om buiten op te hangen. Lekker makkelijk als je in de zomer een fijne barbecue organiseert.

Een stalen wijnrek

Een stalen wijnrek hoort thuis in de woonkamer of kelder van fijnproevers. Waarschijnlijk ligt jouw rek niet vol, maar heb je een stuk of drie flessen van echte kwaliteit. Deze worden dan ook alleen genuttigd bij speciale gelegenheden. Als je een wijnliefhebber bent mag deze best een plekje in de woonkamer of keuken innemen. Zeker als je een karakteristiek huis hebt, misstaat een klassiek, stalen wijnrek niet. Mocht je de ruimte er niet voor hebben, kun je hem nog altijd kwijt in de kelder.

Een designer wijnrek

Dit is een item voor creatieve en eigenzinnige wijnliefhebbers. Denk bijvoorbeeld aan een rek in de vorm van een motor of de Eiffeltoren. Waarschijnlijk moet je wel even speuren om zo’n speciaal wijnrek op te kop te tikken, maar het is wel de moeite waard. Ook als je niet van wijn houdt kun je zo’n leuk item kopen. Je kunt er in plaats van wijnflessen ook waterflessen of andere items in kwijt. Of als je helemaal creatief bent: maak er eentje zelf. Zo kun je er ook makkelijk ruimte bij smokkelen voor meer flessen. Je kunt bijvoorbeeld met behang en een paar houten planken al best ver komen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: