Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

De betekenis van belasting toegevoegde waarde

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Belasting over de toegevoegde waarde wordt ook wel BTW genoemd. Een begrip die je vaak ziet langskomen wanneer je een product of dienst koopt, maar weet je ook wat het betekent? BTW is een type omzetbelasting die door de overheid wordt geheven op producten en diensten. Deze wordt geheven in elke stap van het productieproces. De BTW wordt betaalt door de consument en wordt in meer dan 130 landen gehandhaafd.

Oorsprong van BTW

Net als vele politieke onderwerpen lijkt BTW afkomstig te zijn uit het oude Griekenland. Hier gebruikte keizers dit om zijn soldaten te betalen, dit werd overgenomen door meerdere landen. Geruime tijd leek deze belasting te zijn verdwenen, totdat het een terugkeer maakte tijdens crisisjaren van zowel Engeland als Amerika. Engeland voerde BTW opnieuw in tijdens de oorlog vanwege geldnood. Ook de VS volgde dit voorbeeld en redden hun staat door de belasting in te voeren tijdens de burgeroorlog. In deze tijden leek het dan ook alsof BTW een soort laatste redmiddel in tijden van crisis was. Nederland voerde omzetbelasting in vlak voor de tweede wereld oorlog. Gedurende de jaren ondervonden alle landen dat de belasting toch wel een grote toegevoegde waarde bleek te hebben.

Soorten omzetbelasting

BTW is een soort omzetbelasting die niet wordt geheven over de omzet, maar over de toegevoegde waarde. Dit betekent dat de ondernemer die een product of dienst levert dit in rekening moet brengen aan de afnemer. Naast BTW bestaat er ook verkoopbelasting, deze wordt alleen geheven op aankopen door een klant. Wanneer de klant een bedrijf is, is dit niet het geval. Deze vorm van belasting wordt in Europa niet meer toegepast, omdat dit gevoelig is voor fraude.

Boekhouder Den Haag

Ben je niet zo thuis in al deze financiële praat of heb je geen zin om je erin te verdiepen? Dan kan het fijn zijn om een boekhouder in dienst te nemen. Een boekhouder in Den Haag helpt je namelijk met het nemen van financiële beslissingen en het bijhouden van de boeken. Zo hoef je als ondernemer niet geen extra personeel in te huren, maar kan je het makkelijk uitbesteden. Ontzettend handig voor jou en je houd ook nog eens tijd over!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: