Betekenis van zakelijke verzekeringen

Wat zijn zakelijke verzekeringen?

Zakelijke verzekeringen zijn verzekeringspolissen die je als ondernemer of zaakwaarnemer afsluit om een bepaald risico voor je bedrijf af te dekken.

Rechtsbijstandverzekering

Helaas hebben veel ondernemers te maken met juridische geschillen. Een rechtsbijstandsverzekering biedt professionele juridische ondersteuning en vergoed de kosten voor juridische advieskosten, proces- en procedurekosten en juridische kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, kunnen ook fouten worden gemaakt. Dat kan iedereen overkomen, ook bij jou. Jij, je medewerkers of je producten kunnen letselschade (aan personen) of materiële schade (aan spullen) veroorzaken. Het slachtoffer kan daarna een procedure tegen je starten. Om grote juridische kosten of erger te voorkomen is verstandig een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In het geval je verantwoordelijk gehouden wordt voor de berokkende schade zal dat uit dit potje vergoed worden.

Brand of diefstalschade

Brand of diefstal kan schade veroorzaken, zoals verlies van inventaris. Je kunt een inventarisverzekering of inboedelverzekering afsluiten voor jouw bedrijfspand. Een inboedelverzekering biedt bescherming voor bedrijfsmiddelen, zoals gereedschappen, machines, computers en elektronica. Bijvoorbeeld als de schade is veroorzaakt door brand, water of diefstal. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af voor jouw bedrijf. Over het algemeen dekt een verzekering ook activa die zich niet op het bedrijfsterrein maar in jouw eigendom bevinden.

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een verzekering voor de volledige inventaris en eigendommen.

Meer weten over zakelijk verzekeren? Lees dan verder op verzekeringen Ermelo van Certius Advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *