Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van wijn

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tijdens een lekker diner kiezen mensen er snel voor om er ook een wijntje bij te pakken. Wijn kun je namelijk goed samen combineren met onder andere vlees en vis. Het kan dan de smaak versterken. Niet voor niets is wijn daarom zeer populair over de hele wereld. Wijn is in eerste instantie eigenlijk druivensap. De druivensap wordt alcoholisch door vergisting en zo ontstaat er wijn. Het is dus niet heel ingewikkeld. Toch zijn wijnen onderling heel erg verschillend. Zo heb je rode en witte wijn maar ook zoete en droge wijn.

Verschillende smaken

Wijn kent dus veel verschillende soorten en smaken. Verschillen in smaak kan al ontstaan omdat de druiven van 2 verschillende wijngaarden worden gebruikt. Toch kunnen 2 wijnen uit verschillende werelddelen weer veel op elkaar lijken. Dit maakt wijn zo interessant. Deze verschillen ontstaan door de druif en alles wat erna volgt. De vergisting en de rijping bepalen heel erg de smaak. Wijn is als het ware een cultuur product. Je hebt natuur producten en cultuur producten. Bij cultuurproducten hebben wij zelf veel invloed op het eindresultaat. Dit is niet het geval bij natuurproducten. Vroeger was wijn meer een natuurproduct maar tegenwoordig is het echt een cultuur product. Wanneer we wijn de vrije loop laten gaan dan is er geen controle over het eindproduct. Daarom zullen de meeste wijnmakers het hele proces van druif tot wijn proberen te beheersen.

Invloeden op wijn

Wijn wordt dus tijdens het maak proces beïnvloed door verschillende dingen. Als eerste is dit het klimaat. De warmte heeft namelijk invloed op het rijpproces van de druif. Hoe warmer is dus niet beter. Een afwisselend klimaat is daarom het beste om een druif goed te kunnen laten rijpen. Als tweede is de grondsamenstelling erg belangrijk. De druif moet namelijk genoeg voeding uit de bodem krijgen. De voeding is heel erg belangrijk voor het karakter van de druif. Ook de vochtigheid is hierbij belangrijk. Te veel water en te weinig water is niet goed. Zo ontstaan er verschillende soorten smaken aan de wijn. Mensen doen wijn bestellen van over de hele wereld. Je wilt natuurlijk veel verschillende dingen kunnen uitproberen. Een manier om dit te doen is wijn bestellen. Door wijn te bestellen kun je dit allemaal proberen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: