Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van WiFi-hotspot

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

WiFi-hotspots zijn internettoegangspunten waarmee je verbinding kunt maken met een WiFi-netwerk met je computer, smartphone of een ander apparaat. Dat is handig als je geen toegang hebt tot je eigen WiFi-netwerk.

Steeds meer WiFi-hotspots te vinden

Veel steden, bedrijven en andere organisaties zijn begonnen met het aanbieden van WiFi-hotspots voor openbaar gebruik. Deze hotspots helpen mensen toegang te krijgen tot snellere internetverbindingen dan wat vaak beschikbaar is via telefonienetwerken.

Maar hoe werkt een WiFi-hotspot en zijn ze veilig?

Hoe werkt een WiFi-hotspot?

Een openbare WiFi-hotspot werkt, voor de gebruiker, ongeveer zoals een WiFi-netwerk dat je thuis of op kantoor zou kunnen vinden. Deze hotspots zenden een internetverbinding uit met behulp van speciale draadloze apparatuur, om een WiFi-netwerk te creëren waarop je een tablet, smartphone, computer of ander apparaat kunt aansluiten.

Het bereik, het vermogen, de snelheid en de prijs van een WiFi-hotspot kunnen variëren, afhankelijk van waar je je bevindt. Maar het algemene idee achter een WiFi-hotspot is precies hetzelfde als bij een WiFi-thuisnetwerk.

Soorten WiFi-hotspots

Hoewel WiFi hotspots grotendeels vergelijkbaar zijn, zijn er een paar verschillende types beschikbaar, en ze hebben een aantal duidelijke verschillen. Tip: lees hier meer over wifispots.

Openbare WiFi hotspots

Een openbare WiFi-hotspot is precies wat het klinkt. Deze hotspots zijn meestal, maar niet altijd, gratis te gebruiken. Plaatsen zoals restaurants, bibliotheken en winkels kunnen een gratis, openbare WiFi-verbinding voor klanten aanbieden. In sommige steden kunnen gemeentelijke overheden het gebruik van een WiFi-hotspot toestaan, maar het algemene idee achter een WiFi-hotspot is precies hetzelfde als dat van een WiFi-thuisnetwerk, en je kunt verbinding maken met een WiFi-hotspot en deze gebruiken net zoals je een WiFi-thuisnetwerk zou gebruiken.

Mobiele WiFi-hotspots

Wist je dat je je iPhone of veel Android-smartphones kunt gebruiken als WiFi-hotspot? Door deze functie in te schakelen, gebruikt je telefoon zijn databundel om een WiFi-hotspot te creëren. Je kunt dan een computer of ander apparaat op deze hotspot aansluiten om toegang te krijgen tot het internet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: