Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Whatsapp

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

WhatsApp is een gratis te downloaden messenger app voor smartphones. WhatsApp gebruikt het internet om berichten, afbeeldingen, audio of video te versturen. De dienst lijkt sterk op sms-diensten, maar omdat WhatsApp het internet gebruikt om berichten te versturen, zijn de kosten voor het gebruik van WhatsApp aanzienlijk lager dan voor sms. Je kunt Whatsapp ook op je desktop gebruiken, ga gewoon naar de Whatsapp-website en download het naar Mac of Windows. Het is populair bij tieners vanwege functies zoals groepschatten, spraakberichten en locatie delen.

Groei van WhatsApp

WhatsApp, eigendom van Facebook, heeft nu 1 miljard gebruikers wereldwijd en is de grootste online messenger app op de markt. Opgericht in 2009 door ex-Yahoo werknemers begon het als een kleine startup en zwol aan tot 250.000 gebruikers in slechts een paar maanden, en groeide zo snel dat ze een vergoeding moesten toevoegen voor het gebruik van de dienst per jaar om de abonnementsgraad af te remmen. In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook en heeft het een aanhoudende groei doorgemaakt, waarbij in juli 2017 de grens van 1 miljard werd bereikt.

Kenmerken van WhatsApp

Gebruikers van WhatsApp kunnen hun locatie in realtime delen via berichten. Ze kunnen ook lijsten met contacten organiseren zodat ze snel berichten kunnen sturen naar veel mensen in groepschats via WhatsApp. De beste eigenschap van WhatsApp is waarschijnlijk dat het gebruikers in staat stelt contact te houden met mensen die in het buitenland wonen, zonder de internationale kosten te moeten betalen die verbonden zijn aan tekstberichten.

Is Whatsapp veilig in gebruik?

WhatsApp is een populaire en gemakkelijk te gebruiken berichten-app. Het heeft een aantal beveiligingsfuncties, zoals het gebruik van end-to-endencryptie, waarmee wordt geprobeerd je berichten privé te houden. Maar hoe goed deze beveiligingsmaatregelen ook zijn, WhatsApp is nog steeds niet immuun voor hacks, waardoor de privacy van je berichten en contacten in gevaar kan komen.

In principe is Whatsapp hacken illegaal, toch zijn er een paar redenen waarom iemand dat zou willen whatsapp gesprekken in te zien. Denk bijvoorbeeld aan ouders die er zeker van willen zijn dat hun kind geen rare dingen uitvreet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: