Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van wegmarkering

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
1
(1)

Wat is wegmarkering?

Wegmarkering (of belijning) is het aanbrengen van verf of materialen op wegdekken, trottoirs, beton of asfalt om informatie aan automobilisten en voetgangers door te geven.

Wegmarkering omslaat alle tekens die op het wegdek staan aangegeven en het verkeer door middel van de visuele informatie geleiden. Wegmarkering omvat onder meer pijlen, strepen, doorgetrokken en onderbroken lijnen, haaientanden.

Waar wordt wegmarkering aangebracht?

Wegmarkeringen kunnen worden aangebracht op een verscheidenheid van oppervlakken op wegen en snelwegen, trottoirs, vliegvelden, parkeerterreinen, racebanen, sportvelden en recreatiecomplexen.

Welke wegmarkeringen moet je gebruiken?

Afhankelijk van het land, de regio en het doel wordt bij wegmarkeringen gebruik gemaakt van een standaardsysteem van lijnen, kleuren en markeringen om richting aan te geven, rijstroken, zones, snelheidsbeperkingen, parkeren, stoppen en veiligheid.

Hoe wordt wegmarkering aangebracht?

De wegmarkering wordt aangebracht met wegmarkeringsmachines of met de hand door geschoolde vakmensen die niet-mechanische wegmarkeringsapparatuur gebruiken. Voor symbolen worden stencils gebruikt om de nauwkeurigheid te waarborgen.

Welke materialen worden gebruikt voor wegmarkering?

Het wegmarkeringsbedrijf kiest de verf of het materiaal die geschikt zijn voor het oppervlak en de markering. Er zullen bijvoorbeeld verschillende verven worden gebruikt voor gebieden met druk verkeer, duurzaamheid, antislip, waterdichtheid of reflecterende eigenschappen.

Verven op waterbasis, thermoplastische kunststoffen, MMA, polymeertape en epoxyhars zijn de meest gebruikte materialen voor weg- en vloermarkering.

Wil je nu meer weten over wegmarking België of Nederland? Lees dan verder!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: