Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van weckpotjes

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een weckpot is een glazen pot die goed afgesloten kan worden door het rubber aan de klepdeksel. Dit rubber aan de deksel zorgt ervoor dat de weckpot aromadicht is wanneer je hem sluit. Doordat weckpotjes luchtdicht zijn blijft het eten dat je erin bewaard lekker lang vers. Weckpotjes zijn dan ook ideaal om fruit, groente en vlees te converseren.

Weckpot gebruiken om voedsel te wecken

Weckpotten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Een populaire mogelijkheid is het wecken van voedsel. Zo kun je onder andere groente en fruit tijdenlang bewaren in een weckpot. Het voedsel bederft minder snel omdat micro organismen worden gedood. Dit maakt weckpotjes ideaal voor het bewaren van groente en fruit uit eigen tuin. Zo zijn er geen conserveermiddelen nodig. Bijvoorbeeld bij Lekkerhoning verkopen ze honing in weckpotjes.

Weckpotjes in verschillende maten

Weckpotten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat er altijd wel een potje te vinden is dat ideaal is voor de hoeveelheid voedsel dat jij wilt bewaren. Wecken zorgt ervoor dat de vriezer minder wordt gebruikt. Ideaal toch!

Decoreer je woning met weckpotten

Oorspronkelijk werden weckpotten gebruikt om mee te wecken, maar tegenwoordig kun je alle kanten om met deze leuke glazen potjes. Als je een beetje creatief bent, dan kun je zo veel meer. Zo zijn weckpotjes perfect te gebruiken als woondecoratie. Een weckpotje vullen met kruiden maakt de glazen pot al een leuk accessoire om in de keuken te zetten. Het vullen met de juiste spullen is de sleutel tot een leuk woonaccessoire maken van een weckpotje.

Je kan de vulling aanpassen op jouw woonstijl en de kleuren op de muren, zodat jouw woondecoratie niet afsteekt op de rest van je interieur. Het leuke aan weckpotjes is dat je ze elk seizoen opnieuw kunt vullen met andere decoratie, waardoor het altijd passend is. Gebruik je de weckpotten niet meer als woonaccessoire? Dan kan je ze natuurlijk ook gewoon gebruiken om voedsel of andere spullen in te bewaren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: