Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Wagyu

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn natuurlijk superveel verschillende soorten vlees. Vaak gaan mensen naar de supermarkt en halen ze daar wat simpels. Maar het is ook wel eens goed om jezelf eens even lekker te verwennen met een echt goed stuk vlees. Maar wat voor soorten vlees bestaan er eigenlijk? En wat is nou een echt goed stuk vlees? Meer weten? Hieronder vind je alles over wagyu vlees.

Wat is Wagyu vlees?

Wagyu komt van een koe, maar niet zomaar een koe. Het vlees komt namelijk van een Japanse koe. ‘Wa’ staat dan ook voor Japanse en ‘gyu’ staat voor koe. Het ras is ontzettend speciaal en wordt dan ook al jaren gefokt. Wagyu is niet één soort maar het is eigenlijk een naam voor vier verschillende koeien. Zo heb je de Japanese Black Kuroge Washu, de Japanese Brown Akage Washu, de Nihon Tankakushu en de Makaku Washu. Maar de allerbekendste is toch wel de Japanese Black Kuroge Wahsu.

Waarom is Wagyu vlees zo bijzonder?

Het vlees is ontzettend populair doordat het super mals vlees is. De textuur is anders dan ander vlees en ook de heerlijk fijne smaak maakt het stuk vlees helemaal af. Daarnaast is de marmering in het vlees ook een reden dat het vlees zo populair is.

Toen de Japanners honderden jaren geleden het vlees ontdekt hadden, zijn ze gelijk gaan fokken. Ze hebben extra veel research gedaan waardoor ze alles van het vlees te weten zijn gekomen. Zo was de export van het DNA zelf verboden om te exporteren. Japanners zijn ontzettend slim als het gaat om vlees onderzoeken. Zo gaan ze bij de Wagyu zelfs de bloedlijnen en DNA onderzoeken om het vlees op de beste manier door te kunnen fokken.

Waar kan je Wagyu vlees kopen?

Over het algemeen is Wagyu vlees niet te koop in een supermarkt. Sommige supermarkten zijn hierin een uitzondering. Dus wil je Wagyu vlees kopen? Dan kan je ontzettend makkelijk online vlees kopen. Tegenwoordig kan je heel erg makkelijk vlees bestellen. Op deze manier kan je dus een keer ander vlees kopen dan wat er in de supermarkt ligt. Wagyu is wel erg prijzig maar dat is omdat het zo’n bijzonder stuk vlees is. Verwen jezelf daarom een keer en bekijk het aanbod online. Zodra je online vlees besteld zul je veel meer te weten komen over het stuk vlees wat je koopt. Daarnaast staan er vaak ook nog tips over hoe je Wagyu vlees moet bereiden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Flora & Fauna
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: