Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van VVE

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De vereniging van eigenaren is letterlijk de betekenis van VVE. Dit is een organisatie die zorgt voor het beheer en onderhoud van een bepaald gebouw. Vaak is dat een appartement. Wanneer je eigenaar bent van een appartement in dat gebouw ben je lid van die VVE. De VVE heeft altijd een bestuur dat de taken van de VVE moet uitvoeren. De taken kunnen ook gedaan worden door een externe partij die kan worden ingehuurd. Deze externe partij neemt dan de taken van het bestuur over. Wanneer dat het geval is spreken we van VVE beheer. Een beheer kan bijvoorbeeld taken doen als het onderhoud, de administratie, de jaarverslagen en de wet- en regelgeving.

Wonen zonder zorgen

Wanneer je een appartement gekocht hebt wil je daar gewoon lekker kunnen wonen, zonder dat je zorgen aan je hoofd hebt. Je hebt geen zin om energie te steken in dingen als de administratie, het onderhoud, de behandeling van klachten en het innen van bijdragen. Of je hebt er simpelweg de tijd niet voor. Ook heb je helemaal geen zin in conflicten met medebewoners. Wanneer je appartement eigenaar bent ben je automatisch lid van de VVE en daarmee medeverantwoordelijk voor het complex waarin je woont.

Uit handen

Het VVE beheer kan uit handen worden gegeven. Dit kan gedaan worden door een partij zoals bijvoorbeeld ASN VVE beheer. Het totale beheer of een deel ervan wordt dan uitbesteed en ASN VVE beheer neemt dit beheer dan op zich. ASN VVE beheer biedt alle mogelijke ondersteuning die er nodig is, met als doel bij te dragen aan het woonplezier van de bewoners. Je kunt bij ASN VVE beheer zelf bepalen welke diensten je wel en niet wil afnemen. De diensten die ASN VVE beheer biedt zijn zeer uiteenlopend. Zo kunnen ze je verzekeringen doen, maar ook je jaarrekeningen, contract controle, bestuurlijke zaken of schilderwerkzaamheden.

Slecht beheer

Wanneer het VVE beheer niet of slecht beheerd is komt er vaak pas actie tegen de problemen die er dan spelen. De bewoners hebben hierdoor vervelende verassingen, zoals achterstallig onderhoud, het betalen van een eenmalige hoge bijdragen, geluidsoverlast of een andere overtreding van de geldende huisregels. Wanneer dit het geval is kan het uiteindelijk leiden tot waardevermindering van hun appartement.

Goed beheer

Natuurlijk moet het VVE beheer in orde zijn, dat is voor iedereen het fijnste. ASN VVE beheer kan dan helpen. ASN vult de functie in op een betrokken, klantgerichte en vanzelfsprekende professionele manier.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: