Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van VR technologie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat betekent VR technologie?

VR is een afkorting van het Engelse woord ‘virtual reality’. VR technologie is dus de techniek die een virtuele werkelijkheid mogelijk maakt. In 1938 werd virtual reality voor het eerste benoemt, als de Fransman Antonin Artaud in een novellebundel het effect van het theater beschrijft als ‘la réalité virtuelle’ – in het Engels vertaald ‘virtual reality’.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van VR eindeloos. Met VR zijn instructie video’s te maken, kun je een dynamisch kijkje geven binnen bedrijven en kun je ook data heel visueel maken.

Echter kunnen we pas van de eerste VR techniek spreken wanneer in 1962 de eerste poging volgt om een VR-machine te maken. We hebben het hier over de Sensorama die korte films in 3D vertoonde gecombineerd met stereogeluid, wind en geuren.

Ontwikkeling van Virtualrealitybril

Sinds 2010 zien we de opkomst van goed werkende virtual reality brillen. Dat is mogelijk gemaakt door het volwassen worden van computertechnologie. Het is sindsdien voor iedereen bereikbaar om virtual reality te ervaren.

In 2014 kocht Facebook het bedrijf achter de Oculus Rift op voor een duizelingwekkende 2 miljard dollar – op dat moment was de Oculus Rift de beste VR-bril die verkrijgbaar was.

Een VR-bril schept een virtueel blikveld rondom de drager. Wel vormt de bril een kleine beperking, want het scherm daarin is minder breed dan je blikveld. Daarom wordt het perifere gezichtsveld niet ten volle benut, en wordt het beeld begrensd door de breedte van het scherm. Steeds vaker is het mogelijk in de virtuele wereld rond te lopen en dingen te doen, zodat je er totaal geen erg in hebt dat er ure zijn verstreken in de echte wereld. De verwachting is dat VR zo realistisch gaat worden dat je bijna het verschil met de offline / niet-digitale wereld kunt zien.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: