Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van voedingssupplement

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een voedingssupplement?

Het idee achter voedingssupplementen, is de toediening van voedingsstoffen die wellicht niet in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Voedingssupplementen kunnen vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere stoffen zijn die worden geleverd in de vorm van pillen, tabletten, capsules, vloeistof, enz.

Supplementen zijn verkrijgbaar in een reeks doseringen en in verschillende combinaties bij een voedingssupplementen winkel. Van elke voedingsstof is echter maar een bepaalde hoeveelheid nodig om ons lichaam te laten functioneren, en hogere hoeveelheden zijn niet per se beter. Bij hoge doses kunnen sommige stoffen nadelige effecten hebben en schadelijk worden.

Om de gezondheid van de consument te beschermen mogen supplementen daarom alleen legaal worden verkocht met een aanbeveling voor een passende dagelijkse dosis, en een waarschuwing die dosis niet te overschrijden.

Wie heeft voedingssupplementen nodig?

Supplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige gezonde voeding.1 Een voeding met voldoende fruit, groenten, volle granen, voldoende eiwitten en gezonde vetten zou normaliter alle voedingsstoffen moeten leveren die nodig zijn voor een goede gezondheid. Supplementen maken geen deel uit van het standaard voedingsadvies, maar er zijn bepaalde groepen mensen of situaties waarin supplementen nodig kunnen zijn, zelfs als zij een gezonde, evenwichtige voeding volgen, bv. vrouwen in de vruchtbare leeftijd, mensen die specifieke medicatie gebruiken, of vrouwen in de overgang.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Eten & Drinken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: