Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van virtual private network

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

VPN, oftewel Virtual Private Network werd ontwikkeld om de privacy op internet van je computer zo goed mogelijk te waarborgen. Steeds meer mensen zijn zich tegenwoordig bewust dat gegevens en identiteit niet goed beschermd worden op internet, maar wat is VPN eigenlijk? Een Virtual Private Network is een connectie tussen internet en computers van gebruikers. Een computer krijgt met deze identiteitsbescherming steeds een ander IP-adres waardoor je persoonlijke gegevens niet meer te achterhalen zijn. Informatie die wordt doorgestuurd, wordt eerst versleuteld en onzichtbaar gemaakt voor kwaadwilligen. Op deze manier kun je veilig en anoniem gebruikmaken van internet.

Hoe werkt een VPN?

Een virtual private netwerk is simpelweg een service waarmee je op een veilige manier toegang hebt tot internet, doordat de verbinding via een server omgeleid wordt en op deze manier jouw online acties verbergt. Zodra je de VPN client opstart, wordt je data versleuteld. Daarna gaat het naar de VPN-server en daarvandaan naar de eindbestemming. Omdat alles via de VPN-server gaat, ziet het netwerk niet waar jij je werkelijk bevindt, plus de data is versleuteld. Dat is veilig.

Openbaar Wi-Fi netwerk

In de trien op, op de universiteit, op vakantie, in een restaurant of in een koffie zaak. Als jij regelmatig gebruik gemaakt van een openbaar Wi-Fi netwerk dan loop je gevaar dat jou persoonlijke gegevens worden gestolen. Een VPN bied veiligheid bij gebruik van openbare Wi-Fi jou verbinding wordt dan namelijk onleesbaar gemaakt door versleuteling. Bekijk De top 10 Beste VPN providers om de beste VPN voor jou situatie uit te zoeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: