Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van virtual assistant

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een virtual assistant is een onafhankelijke specialist die administratieve diensten verleent voor klanten terwijl hij/zij buiten het kantoor van de klant opereert. Een virtual assistant werkt doorgaans vanuit een thuiskantoor, maar heeft op afstand toegang tot de benodigde planningsdocumenten, zoals gedeelde agenda’s.

Meerdere vaardigheden

Mensen die als virtual assistant werkzaam zijn, hebben vaak meerdere jaren ervaring als administratief medewerker of officemanager. Er openen zich nieuwe kansen voor virtual assistants die bedreven zijn in sociale media, backoffice taken, facturatie, websitebeheer, blogposts schrijven, grafisch ontwerp en internetmarketing. Omdat thuiswerken meer geaccepteerd is door zowel werknemers als werkgevers, wordt verwacht dat de vraag naar bekwame virtual assistants zal toenemen.

Eigenschappen van een virtual assistant

  • Een virtual assistant is een zelfstandige die gespecialiseerd is in het aanbieden van diverse backoffice of marketingtaken aan klanten vanaf een externe locatie, meestal een thuiskantoor.
  • Typische taken die een virtual assistant kan uitvoeren, zijn onder meer het plannen van afspraken, telefoneren, reisarrangementen maken en e-mailaccounts beheren.
  • Sommige virtual assistants zijn gespecialiseerd in het aanbieden van grafisch ontwerp, blogschrijven, boekhouden, sociale media, backoffice taken en marketingdiensten.
  • Voor een werkgever is een voordeel van het inhuren van een virtual assistant de flexibiliteit om alleen de diensten te contracteren die ze nodig hebben

Hoe de meeste virtual assistants te werk gaan

Het beroep van virtual assistants is door de jaren heen populairder geworden naarmate kleine bedrijven en startups vertrouwen op virtuele kantoren om de kosten laag te houden en bedrijven van elke omvang hun gebruik van internet voor dagelijkse activiteiten vergroten. Omdat een virtual assistant een onafhankelijke contractant is, hoeft een bedrijf niet dezelfde voordelen te bieden of dezelfde belastingen te betalen als voor een fulltime werknemer.

Omdat de virtual assistant offsite werkt, is er bovendien geen bureau of andere werkruimte op het kantoor van het bedrijf nodig. Van een virtual assistant wordt verwacht dat hij betaalt en zorgt voor zijn eigen computerapparatuur, veelgebruikte softwareprogramma’s en snelle internetverbinding. Soms is ook toegang tot een bedrijfsnetwerk of VPN vereist.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: