Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van veilig vergaderen in Coronatijd

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Veilig vergaderen in coronatijd? Welke regels en maatregelen gelden er voor het vergaderen in coronatijd? Een vraag die vaak speelt is; ‘Mag je fysiek samenkomen voor een vergadering coronatijd?’.

Laten we voorop stellen dat de overheid nog altijd nadrukkelijk vraagt om zoveel mogelijk vanuit huis te werken en vergaderingen ‘online’ te organiseren. Maar zolang het groepsverband noodzakelijk is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mag er nog steeds fysiek vergaderd worden. Voor een binnenlocatie geldt dat er maximaal 30 personen in één ruimte mogen zijn, mits er minimaal 1,5meter afstande gehouden kan worden. Er dient een gezondheidscheck plaats te vinden bij binnenkomst.

Is er dus een bepaalde noodzaak om een fysieke vergadering te organiseren? Kies dan wel een geschikte vergaderlocatie met voldoende ruimte en waar de gewenste maatregelen zijn getroffen om de bijeenkomst veilig te kunnen organiseren.

Door de coronatijd wordt het ‘online vergaderen’ ook steeds populairder. Programma’s als Google Meet, Teams, Skype en Zoom kennen we vandaag de dag allemaal, en niet alleen bij naam. Maar, vergeet niet; een fysieke bijeenkomst en elkaar écht in de ogen kunnen kijken geeft een andere dynamiek. Het maken van concrete afspraken en het aanspreken van mensen op hun verantwoordelijkheden is vaak gewoon makkelijker en efficiënter als we elkaar ontmoeten in ‘levende lijve’.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: