Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Vaste Activa

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vaste activa vormen de basis van een financieel gezond bedrijf en is belangrijk voor het realiseren van groei, stabiliteit en het leveren van waarde aan klanten en stakeholders. Maar wat zijn vaste activa precies

Wat zijn Vaste Activa?

Vaste activa zijn de tastbare bezittingen van een bedrijf die zijn bestemd voor langdurig gebruik en niet bedoeld zijn voor verkoop als onderdeel van de normale bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden van vaste activa zijn:

Gebouwen en terreinen
Kantoren, fabrieken, magazijnen en gronden die worden gebruikt voor de bedrijfsvoering.

Machines en uitrusting

Productiemachines, computers, voertuigen en andere apparatuur die worden gebruikt om goederen te produceren of diensten te leveren.

Vervoermiddelen
Vrachtwagens, auto’s of andere transportmiddelen die worden gebruikt voor het vervoer van goederen of personen.

Investeringen in andere bedrijven
Aandelen en deelnemingen in andere bedrijven die voor langere tijd worden aangehouden.

De Rol van Vaste Activa in Bedrijfsgroei

Vaste activa spelen een belangrijke rol bij de dagelijkse werkzaamheden en kun je het best laten beheren door een ervaren boekhouder in Amsterdam. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig tijdens een productieproces of het kunnen leveren van de juiste dienstverlening. Daarnaast hebben vaste activa een belangrijke waarde op financieel gebied. Beschik je immers niet over de juiste machines, vervoersmiddelen of locatie, dan kan dat ten koste gaan van je omzet. Begin je met het opzetten van een bedrijf, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te beschikken over de juiste vaste activa.

Ook naar de buitenwereld toe is dit een relevant onderdeel. Vaste activa zoals een bedrijfspand behouden meestal hun waarde of stijgen in waarde. Daarbij heb je uiteindelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld je pand of materialen te verhuren, waardoor het je nog iets extra’s oplevert. De aanwezigheid van vaste activa versterkt de balanspositie van een bedrijf, waardoor het vertrouwen van investeerders, crediteuren en andere belanghebbenden wordt vergroot.

Vaste activa fungeren vaak als onderpand bij het aangaan van leningen of het aantrekken van investeerders. Dit biedt extra zekerheid en vertrouwen voor financiers en maakt financiering gemakkelijker toegankelijk voor het administratiekantoor in Amsterdam waar je mee samenwerkt. Het bezit van vaste activa geeft blijk van een langetermijnvisie van het bedrijf, waardoor je als ondernemer steviger in je schoenen staat. Het toont betrokkenheid bij de ontwikkeling en continuïteit op de lange termijn. Een strategisch beheer en gebruik van vaste activa vormen dan ook een cruciaal element van elke succesvolle onderneming. Wil je meer weten over kredietwaardigheid? Lees dan deze blog.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: