Betekenis van Varnish Cache

Als je een website sneller wilt maken dan kom je al snel uit bij verschillende caching methodes. Eén van deze methodes is gebaseerd op Varnish Cache. Maar wat betekent Varnish cach precies?

Varnish cache zien we veel terug bij op Magento gebaseerde webshops. Dit zorgt ervoor dat webshops sneller laden en dus een betere gebruikerservaring bieden voor de websitebezoeker.

Hoe werkt Varnish Cache?

Anders dan andere cache oplossingen die vooral elementen van een pagina opslaat in de ‘cache’, slaat Varnish Cache hele pagina’s op. Het wordt hierdoor ook wel vaak een Full Page cache oplossing genoemd.

Deze cache oplossing zorgt ervoor dat request niet steeds opnieuw vanaf de server ingeladen hoeven te worden, maar dat ze vanuit het RAM geheugen ingeladen worden. Het inladen vanaf het RAM geheugen is een veel snellere methode.

Voordelen en nadelen van Varnish Cache

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je website een stuk sneller werkt. Ook is het standaard in de nieuwste versie van Magento inbegrepen en hierdoor schakel je het eenvoudig in. Uiteindelijk is het ook kostenbesparend en is het tevens te gebruiken als load balancer.

Er kleven ook enkele nadelen aan Varnish cache. Hoewel ze te verwaarlozen zijn en met enkele work arounds te verhelpen is het bijvoorbeeld standaard alleen te gebruiken met Unix-besturingssystemen. Ook kun je Varnish Cache niet real time updaten, waardoor lopende processen kunnen vertragen.

Kosten Varnish cache

Varnish Cache is een open source-project geschreven in C. Het feit dat het open source is, betekent dat de code ook online beschikbaar is en het gebruik van Varnish is hiermee ook gratis.

Varnish is geen CDN

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Varnish geen CDN, maar eerder een accelerator die is geïnstalleerd voor een HTTP-server. De configuratie van Varnish bepaalt welke inhoud van Varnish moet worden aangeboden en hoe het verzoek of antwoord moet worden gewijzigd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *