Betekenis van Urenregistratie

De meeste mensen hebben ooit een eerste baantje gevonden in soortgelijke branches. Een branche zoals de commerciële dienstverlening, met name de supermarkt. Ook een krantenwijk was populair. Hier moesten de foldertjes veelvuldig in dezelfde straten worden bezorgd. Grote kans dat je bij dit soort banen zelf niets hoeft in te vullen omdat je baas je uren in de gaten hield. Ook was er vaak een systeem waarmee je kon in- en uitklokken.

Zodra je een eigen zaak wilt beginnen (en misschien zelfs wilt uitbreiden) is dit anders. Vanuit allerlei richtingen wordt je verteld hoe belangrijk het is om je eigen uren goed bij te gaan houden. Dit is ten eerste belangrijk voor de belasting en om je te kunnen verantwoorden indien er ooit gevraagd wordt naar je gewerkte uren. Daarnaast is urenregistratie ook goed om zelf een duidelijk overzicht te krijgen in wat je allemaal doet per gewerkte periode.

Een hoop mensen zullen tijdens het opzetten van hun bedrijf hun uren bijhouden in een notitieboekje of in een Excel bestand. Maar het is ook een optie om een urenregistratie app te gebruiken. Een overtuigend alternatief omdat iedereen, met name ondernemers, hun telefoon altijd bij zich heeft. Zo kan er op elk moment makkelijk en snel geregistreerd worden wat er is gedaan voor het bedrijf.