Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van twijfelaar

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
5
(1)

Wat is een twijfelaar?

Het woord twijfelaar heeft twee betekenissen. Enerzijds verwijst het naar iemand die ergens over twijfelt of waarvan mensen vinden dat hij veel twijfelt over zaken, zonder standvastig een beslissing te maken. Anderzijds verwijst het woord naar een formaat en type bed.

Twijfelaar als persoonlijke typering

Wanneer we iemand een twijfelaar noemen, spreken we van een besluiteloos persoon die mijmert over verschillende keuzes en maar geen definitieve keuze kan maken. Zowel andere meningen als een constant wikken en wegen vanuit hemzelf zorgen ervoor dat hij op rusteloos blijft en zich zorgen maakt over de beste optie.

Natuurlijk twijfelt elk mens wel eens, maar wanneer je dat te veel doet zullen anderen dit zien als zwak. Het tegenovergestelde van twijfel is daadkracht, overtuiging of resoluut zijn. In dat geval is de persoon in kwestie ergens heilig van overtuigd en zet hij direct door wat hij van plan is. Overmatige daadkracht kan net als overmatig twijfelen als storen worden beschouwd. Het beste kan je dus een mooie tussenweg vinden tussen beiden.

Twijfelaar bed

Een twijfelaar is een formaat bed die gezien kan worden als een breed eenpersoonsbed. Voor het dagelijks slapen van twee personen naast elkaar wordt het bed als net te smal gezien. De naam is een verwijzing naar deze situatie, alsof de koper twijfelt tussen een- en tweepersoons. bijvoorbeeld omdat hij of zij vrijgezel is of minder ruimte in huis heeft voor een groot bed. De gangbare breedte van een twijfelaar bed is 120 cm, maar er zijn bij veel beddenwinkels ook twijfelaar bedden van 140 cm breed te vinden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: